ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων από το ΙΕΠ μετά το μπλόκο σε βίντεο για την «Προγεννητική Αγωγή»

Share:

Με παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), μετά την ανάκληση της έγκρισης δράσης της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, η οποία περιλάμβανε βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», ότι η ζωή του βρέφους δηλαδή αρχίζει με τη σύλληψη.

Η κα Κεραμέως είχε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ, στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η υπουργός ζήτησε την άμεση τροποποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση του ελέγχου κατά την εξέταση και έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος. Ζήτησε, επίσης, την επανεξέταση του στελεχικού δυναμικού του ΙΕΠ που συμμετέχει στις διαδικασίες έγκρισης των εν λόγω προγραμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν ήδη από το ΔΣ του ΙΕΠ τα εξής μέτρα:

  • Σε επίπεδο διαδικασίας, κάθε σχετική αίτηση από φορέα θα ελέγχεται από δύο τουλάχιστον εισηγητές. Στη συνέχεια θα ακολουθεί εξέταση και έλεγχος από τον προϊστάμενο του Τμήματος και τελικά από το Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Σε κάθε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, θα εξετάζονται το μέγιστο 20 εισηγήσεις σχετικά με αιτήσεις φορέων.
  • Το υλικό των αιτήσεων προς έγκριση θα κοινοποιείται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το αργότερο μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση, κατά την οποία θα συζητηθεί.
  • Δεν θα γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων έγκρισης προγραμμάτων μετά το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.
  • Σε περίπτωση αιτήματος επανέγκρισης εκπαιδευτικού προγράμματος ή υλικού, θα υποβάλλεται εκ νέου όλο το υλικό, και όχι μόνο οι αλλαγές ή τυχόν προσθήκες.
  • Θα υπάρξει στοχευμένη επιμόρφωση, όσον αφορά στις διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος.
  • Εντός της εβδομάδας, θα ληφθούν αποφάσεις για θέσεις ευθύνης σε τομείς έγκρισης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κήρυξε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ τον πιο άτιμο πόλεμο

Next Article

Συμπληρωματική κατάθεση Σταύρου Κοντονή για την ψήφιση των ποινικών κωδίκων επί ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, στον εισαγγελέα…