ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Alpha Bank: με ποσοστό άνω του 5% η Schroders

Share:

Ποσοστά άνω του 5% στην Alpha Services and Holdings απέκτησε η Schroders PLC, σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε προς το Χρηματιστήριο, η Schroders έμμεσα από 02.06.2021, δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σε ποσοστό 5,088%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης.

Ο πολυεθνικός επενδυτικός οίκος διαχειρίζεται κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 641 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους σε 6 ηπείρους.

Χρηματιστηριακές πηγές εκτιμούν ότι η αύξηση του ποσοστού του long only fund αποτελεί απόδειξη και της βούλησής του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προτείνει η Διοίκηση της Τράπεζας προς την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον προτεινόμενο από την Alpha Bank τρόπο διεξαγωγής της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου , όλοι οι νυν μέτοχοι μπορούν όχι μόνον να συμμετέχουν μέχρι του ποσοστού τους (pro rata) αλλά και να διεκδικήσουν τυχόν νέες μετοχές που θα μείνουν αδιάθετες, με το Δ.Σ. της Τράπεζας να έχει στείλει το σαφές μήνυμα πως προτιμά τους μακροχρόνιους θεσμικούς επενδυτές

The post Alpha Bank: με ποσοστό άνω του 5% η Schroders appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Next Article

Σκρέκας: Η ανακύκλωση στο επίκεντρο της διαχείρισης των αποβλήτων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
“Ένα σύγχρονο και συνεκτικό νομοθετικό”, όπως το χαρακτήρισε το ΥΠΕΝ,…