ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Alpha Finance: Χρονιά με υπεραποδόσεις το 2022 για το ΧΑ- Ποιες μετοχές επιλέγει

Share:

Χρονιά με υπεραποδόσεις μπορεί να είναι το 2022 για το ΧΑ σύμφωνα με την Alpha Finance, που παρουσίασε την επενδυτική στρατηγική της.  Οι αναλυτές της Alpha Finance τονίζουν ότι η ελληνική αγορά μετοχών μπορεί να ωφεληθεί από τους άνω του μέσου όρου ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (μεγαλύτερο από 8% το 2021 και περί το 5% το 2022 με βάση τις εκτιμήσεις του Διοικητή της ΤτΕ).

Η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα προκύψει,  κυρίως λόγω των αυξημένων ξένων επενδύσεων, της επανόδου του τουρισμού στα επίπεδα του 2019, καθώς και της εξομάλυνσης της καταναλωτικής δαπάνης, που επηρεάζεται θετικά και από τη αυξημένη εγχώρια καταθετική βάση.

Από την ανάλυση προκύπτει πόσο ελκυστικό είναι το ΧΑ σε σχέση με άλλες αγορές. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ανάλυσης της εταιρίας, αναμένεται αύξηση στα EBITDA και στα κέρδη ανά μετοχή για το 2022 κατά 10% και 20% αντίστοιχα, που φέρνει τις ελληνικές μετοχές να διαπραγματεύονται 7 φορές τα EBITDA του 2022 και 14,3 φορές τα καθαρά κέρδη του 2022 (15,7 φορές αν εξαιρέσουμε τις τράπεζες), υποδηλώνοντας discount 24% έναντι του δείκτη Eurostoxx και 20% έναντι του MSCI Emerging Markets αντιστοίχως.

Ταυτόχρονα, προσφέρουν μερισματική απόδοση 3,1% ή 4,0% αν εξαιρέσουμε τις τράπεζες. Στις κορυφαίες της επιλογές η Alpha Finance τοποθετεί:

*Την ΕΤΕ καθώς διαθέτει ισχυρά κεφάλαια, προχωρά τη μείωση στον δείκτη NPE και συστήνει τιμή-στόχο τα 3,99 ευρώ.

*Τη Mytilineos καθώς εκτιμά ότι έχει ισχυρό προφίλ αύξησης κερδοφορίας, θετικό προφίλ τιμολόγησης αλουμινίου και δίνει τιμή-στόχο τα 20,12 ευρώ.

*Τον ΟΠΑΠ, διότι διαθέτει ισχυρό προφίλ δημιουργίας ελεύθερων ταμειακών ροών, με τιμή-στόχο τα 14,30 ευρώ.

*Τη Fourlis, για τις επενδύσεις σε logistics, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις νέες δραστηριότητες, με τιμή-στόχο τα 5,90 ευρώ.

*Τη ΔΕΗ, για τη στροφή στις ΑΠΕ, ενώ η αποτίμησή της έχει γίνει πιο ελκυστική μετά την πρόσφατη υποχώρηση, με τιμή-στόχο τα 14 ευρώ.

*Τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, με αναφορά στην νέα διοίκηση και τις υψηλότερες προσδοκίες συναλλακτικής δραστηριότητας, με τιμή-στόχο 5,10 ευρώ.

 

 

 

The post Alpha Finance: Χρονιά με υπεραποδόσεις το 2022 για το ΧΑ- Ποιες μετοχές επιλέγει appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στις 10 Μαρτίου οι ανακοινώσεις της Eurobank

Next Article

Με ένα ισχυρό 2021, η Navios Maritime της Αγγελικής Φράγκου συνεχίζει τις επενδύσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Tα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021 ανακοίνωσε η Navios Maritime…