Alpha Trust- Ανδρομέδα: Από 13 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές στο ΧΑ

Alpha Trust: Διανέμει καθαρό μέρισμα €0,055/μετοχή


Η «ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι: (α) με την από 14.04.2025 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των €9.119,35 με κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού από τον λογαριασμό «Αποθεματικό υπέρ το άρτιο» και συνακόλουθη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας από 3,4375 ευρώ σε 3,44 ευρώ.

Μετά την ως άνω αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των €12.548.232,48 και διαιρείται σε 3.647.742 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 3,44 εκάστης. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με κωδικό αριθμό καταχώρησης 5372436, με την υπ’ αριθμ. 3612970 ΑΠ/12.05.2025 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της Εταιρείας.

(β) με την από 14.04.2025 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης του μερίσματος από διανομή κερδών της χρήσης 2024 και παρελθουσών χρήσεων, κατόπιν παροχής σχετικής εξουσιοδότησης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 26.07.2023 σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1 β) του ν. 4548/2018 για την υλοποίηση εγκεκριμένου από αυτήν προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος με πενταετή διάρκεια (2023 – 2028).

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη συνεδρίασή του στις 06.06.2025 αποφάσισε την έκδοση 56.613 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,44 ευρώ εκάστης, που προέκυψαν από τη μερική κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λόγω της επανεπένδυσης του μερίσματος από διανομή κερδών της χρήσης 2024 και παρελθουσών χρήσεων.

Οι μετοχές που εκδίδονται σύμφωνα με τα ανωτέρω παραχωρούνται στους δικαιούχους που δήλωσαν συμμετοχή στην επανεπένδυση του ως άνω μερίσματος, με τιμή διάθεσης ίσης με τον μέσο όρο της χρηματιστηριακής σταθμισμένης βάση όγκου τιμής της μετοχής (VWAP) των πρώτων πέντε (5) ημερών διαπραγμάτευσης εντός της περιόδου άσκησης του δικαιώματος επανεπένδυσης μερίσματος από τους δικαιούχους μετόχους (δηλαδή από 21.05.2025 έως 27.05.2025), μειωμένης κατά ποσοστό 1% (ποσοστό έκπτωσης).

Με βάση τα ανωτέρω, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε σε 6,59 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 20.05.2025.

Στο πλαίσιο της ως άνω επανεπένδυσης του μερίσματος από κέρδη της χρήσης 2024 και παρελθουσών χρήσεων, η διανομή του οποίου αποφασίστηκε δυνάμει της από 14.04.2025 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, οι δικαιούχοι μέτοχοι ενημερώθηκαν με σχετικές ανακοινώσεις μέσω των ιστοσελίδων του Χρηματιστηρίου Αθηνών («Χ.Α.») και της Εταιρείας για το ανωτέρω δικαίωμά τους, καθώς και για τον χρόνο, τον τρόπο και τη διαδικασία άσκησής του.

Το δικαίωμα αυτό άσκησε το 31,98% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, από το οποίο προέκυψαν συνολικά 56.613 νέες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές.

Συνεπεία αυτού, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά το ποσό των εκατό ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων εφτακοσίων σαράντα οχτώ ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (€194.748,72) και ανέρχεται πλέον στο ποσό των δώδεκα εκατομμυρίων εφτακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα ένα ευρώ και είκοσι λεπτών (€12.742.981,20) διαιρούμενο σε τρία εκατομμύρια εφτακόσιες τέσσερις χιλιάδες τριακόσιες πενήντα πέντε (3.704.355) κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 3,44 εκάστης.

Την 10.06.2025, υποβλήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. το από 06.06.2025 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με το οποίο α) διαπιστώθηκε ότι έχει λάβει χώρα, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4, 6 και 7 και το άρθρο 28 του ν. 4548/2018, η πιστοποίηση της καταβολής του ποσού των τριακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων εβδομήντα εννέα ευρώ και εξήντα εφτά λεπτών (€373.079,67), με κεφαλαιοποίηση υποχρέωσης, και β) εγκρίθηκε η προσαρμογή του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα.

To Χ.Α. στη συνεδρίασή του στις 12.06.2025 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ανωτέρω νέων μετοχών της Εταιρείας και ενημερώθηκε για την αλλαγή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 3,4375 σε 3,44.

Κατόπιν των ανωτέρω, από την 13.06.2025 αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 56.613 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας με ονομαστική αξία €3.44.

Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές αυτές θα έχουν καταχωρηθεί στα αρχεία της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και στις μερίδες και λογαριασμούς αξιογράφων στο Σ.Α.Τ. που δήλωσαν οι ανωτέρω δικαιούχοι, όπως προβλέπει ο νόμος και η τιμή των μετοχών της Εταιρείας θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α. και την υπ’ αριθμ. 26 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., ως τροποποιηθείσα ισχύει.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων