ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ανακαλεί η Εισαγγελία την κλήση του Π. Πολάκη για κατάθεση – «Εκ παραδρομής»

Share:

Ανακαλείται από την Εισαγγελία η κλήση του Παύλου Πολάκη να καταθέσει ανωμοτί μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το σάλο και την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αντισυνταγματική η κλήση βουλευτή στην Ασφάλεια για τέτοια αδικήματα χωρίς προηγουμένως να έχει αρθεί η ασυλία του η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση που αποδίδει την κλήση Πολάκη σε προφανή παραδρομή.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής :

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλησεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

»Επ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

»Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλουμενο βουλευτή. Τουτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλης και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Για το θέμα μάλιστα υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα με τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την οποία ο κ. Τασούλας ενημέρωσε την κα Γεροβασίλη ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Παύλου Πολάκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, τού γνωστοποιήθηκε ότι ήταν προφανώς εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Γεροβασίλη: Αντισυνταγματική η κλήση Πολάκη σε ανωμοτί εξέταση για μήνυση ΦουρθιώτηΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Κοντά σε διψήφιο ποσοστό το ΚΙΝΑΛ

Next Article

Τασούλας σε Γεροβασίλη: Δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τασούλας σε Γεροβασίλη: Δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία κατά…