ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ανακοίνωση-καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής

Share:

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής:

Εν αναμονή έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με τη μεθοδολογία ενεργοποίησης του Άρθρου 27 Α του ν. 4172/2013 για τη βελτίωση των υφιστάμενων εποπτικών κεφαλαίων της Attica Bank, με τη μετατροπή DTCs (Deferred Tax Credits) σε καταβεβλημένο κεφάλαιο, την έκδοση warrants υπέρ του Δημοσίου και την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς αυτών από τους υφιστάμενους ή/και δυνητικά νέους μετόχους, σε συνδυασμό με προσφυγή στις κεφαλαιαγορές για αναζήτηση νέου στρατηγικού επενδυτή, τι ποιο λογικό και επόμενο θα ήταν, διοίκηση και management να είναι προσηλωμένοι στο πώς η Τράπεζα θα μπορέσει να σταθεί εν τω μεταξύ επιχειρησιακά, ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκαλεί -μετά τις ζημιές 2020 και α΄ 3-μήνου 2021- η περαιτέρω μείωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειάς της, σε ποσοστό κάτω ακόμα και από τα ελάχιστα επιτρεπόμενα εποπτικά όρια;

Αντί αυτού, δυστυχώς, εμμένουν σε μια απαράδεκτη επίδειξη δύναμης, προβάλλοντας το κακώς νοούμενο διευθυντικό δικαίωμα και εφαρμόζοντας με ακραίο μάλιστα τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία, απολύουν εργαζόμενους, αποδεδειγμένα άριστους επαγγελματίες συναδέλφους ως δήθεν υπεράριθμο προσωπικό, την ίδια ώρα που, διοίκηση και management, αναζητούν και προσλαμβάνουν από την αγορά στελέχη προς κάλυψη κενών σε θέσεις εργασίας κεντροποιημένων υπηρεσιών.

Ξέχωρα, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο ωφέλιμο θα αποδειχθεί, στην πορεία υλοποίησης του business plan 3-ετίας 2021 – 2023 και την, κατά τα άλλα, «αναπτυξιακή» πορεία της Τράπεζας που έχει εξαγγελθεί, το κλείσιμο των 4 καταστημάτων (Πύργου, Αγ. Δημητρίου, Κερατσινίου, Ψυχικού), προς το παρόν, μιας και ακολουθούν και άλλα, ως δήθεν αχρείαστων κέντρων εσόδων.

Σήμερα, 5 Ιούλη 2021, απεργούμε, εκ νέου, σε 24ωρη βάση, πανελλαδικά. Σύσσωμα. Με τη ΓΣΕΕ, την ΟΤΟΕ, τα Εργατικά Κέντρα, τα αδελφά Σωματεία του κλάδου και όλους τους τραπεζοϋπάλληλους στο πλευρό μας, απαιτούμε από τη διοίκηση και το management της Attica Bank να πάρουν εδώ και τώρα τις απολύσεις πίσω, να σταματήσουν τη συρρίκνωση της Τράπεζας, να απαντήσουν στις προκλήσεις – προσκλήσεις των καιρών αναπτυξιακά και όχι φοβικά, να πιστέψουν και να στηρίξουν το ανθρώπινο δυναμικό ως το σημαντικότερο «κεφάλαιο» της Τράπεζας, να επενδύσουν στη νέα εποχή με όρους σύγχρονους και δημιουργικούς, να ενσκήψουν στην πραγματική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Τέλος, για την ταλαιπωρία που υφίστανται, εξαιτίας των άστοχων κινήσεων της εργοδότριας πλευράς  ζητάμε δημόσια συγνώμη από τους πελάτες και την επενδυτική κοινότητα, δεσμευόμενοι πως η Attica Bank έφτασε έως εδώ για να συνεχίσει. Να είναι σίγουροι πως όλοι μαζί θα το πετύχουμε.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

MEDICON: Προσδοκίες από μοριακά tests και εξαγωγές.

Next Article

Ιαπωνία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από κατολισθήσεις λάσπης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ιαπωνία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από κατολισθήσεις λάσπης Mon, 05/07/2021 -…