ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Eν αναμονή ανακοινώσεων (και για τον ΕΝΦΙΑ) τον Οκτώβριο…

Share:

Για τον Οκτώβριο, μήνα κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού παραπέμπονται οι όποιες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις, οι οποίες θα ισχύσουν, εάν οριστικοποιηθούν, από το επόμενο έτος. Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εσόδων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε πάντως το “στίγμα” των προθέσεων της κυβέρνησης, λέγοντας ότι στο τραπέζι έχει τεθεί και βρίσκεται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο υπουργός ανέφερε ειδικότερα πως «έχουμε καλή εικόνα στα έσοδα, συν 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Είναι καλή η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, λόγω και των αναταράξεων στο υγειονομικό πεδίο παγκοσμίως, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την ανάπτυξη της χώρας το 2021. Όταν θα έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα, θα τα σταθμίσουμε και θα καταθέσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022 στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε θα έχουμε εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο του 2022, άρα θα έχουμε και μια εικόνα- που προφανώς θα προϊδεάσουμε και στη ΔΕΘ- για το τι δυνατότητες θα έχουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καθοριστεί τον Νοέμβριο, όταν «τότε θα έχουμε εικόνα της άσκησης που τρέχει και ενσωματώνει τις νέες αντικειμενικές αξίες», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως: «έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρχει συνολικά επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ. Είναι γεγονός όμως ότι έχουν υπάρξει στρεβλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών. Και αυτές οι στρεβλώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ταυτόχρονα, έχουμε μια εκκρεμότητα για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%. Όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, ή πρώτη μας ενέργεια ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει και είναι ανάμεσα σε αυτά που εξετάζουμε για το 2022».

Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχουν οι πόροι για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε περίπτωση νέου πανδημικού κύματος. «Έχουμε δημοσιονομική χαλαρότητα, θα έχουμε και το 2022, αλλά οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι λελογισμένες για να έχουμε δημοσιονομική ισορροπία», δήλωσε.

The post Eν αναμονή ανακοινώσεων (και για τον ΕΝΦΙΑ) τον Οκτώβριο… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Next Article

Κοντοζαμάνης: Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως…