ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Αναθεωρούνται προς τα πάνω τα έσοδα του προϋπολογισμού για τον Tουρισμό;

Share:

 Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί τα μηνύματα από τις τουριστικές αγορές του εξωτερικού να είναι πολύ θετικά για τη φετινή σεζόν, αφού έχουν ήδη αυξηθεί οι προγραμματισμένες θέσεις σε τουριστικά γραφεία και αεροπορικές, ωστόσο σαφέστερη θα είναι η εικόνα για τις κρατήσεις προς τα τέλη Μαρτίου, οπότε και αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η σημαντική υποχώρηση των κρουσμάτων εντός κι εκτός Ελλάδος.

Αυτό επισημαίνουν από την πλευρά τους οι τουριστικοί φορείς και δή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, έχοντας δεi τα …πάντα τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και κρατώντας γι’ αυτό το λόγο πάντα επιφυλάξεις.

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος

Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως δε λείπουν τα χαμόγελα κι ετοιμάζονται ακόμη και για αναθεώρηση προς τα πάνω των εσόδων που προβλέπει ο προϋπολογισμός από τις τουριστικές εισπράξεις φέτος και αντιστοιχούν στα 15 δισ. ευρώ. Όπως ήδη λέγεται, είναι πολύ πιθανό τα νούμερα να είναι πολύ υψηλότερα.

Το 2021, με βάση τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, έκλεισε με τουριστικές εισπράξεις άνω των 10,6 δισ. ευρώ, νούμερο κοντά στο 60% του 2019 που αποτελεί και το έτος αναφοράς προ πανδημίας και φυσικά υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με το 2020, την πρώτη χρονιά Covid 19.

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος οι τουριστικές εισπράξεις της περασμένης χρονιάς διαμορφώθηκαν στα 10,653 δισ. ευρώ, από μόλις 4,32 δις. ευρώ το 2020 και 18,178 δισ. ευρώ το 2019, τη χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Τελικά, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά +99,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά +146,7% σε σχέση με το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 46,9% και το 58,6% των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Ο Δεκέμβριος, τηρουμένων των αναλογιών και φυσικά της επέλασης της ‘’Ομικρον’’ έκλεισε σχετικά καλά, στα 177 εκατ. ευρώ, όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα από τα 294 εκατ. ευρώ του Δεκεμβρίου του 2019 και των μόλις 35 εκατ. ευρώ του Δεκεμβρίου του 2020 που ήταν και η χρονιά της κατάρρευσης και των περιορισμών.

Είναι ενδεικτικό ως προς τα νούμερα ότι για το μήνα Δεκέμβριο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις αυξήθηκαν σημαντικά κατά +294% και +406,9% αντίστοιχα, έναντι του 2020, ενώ σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2019 οι εισπράξεις και οι αφίξεις φέτος διαμορφώθηκαν στο 60% και το 55% εκείνων προ διετίας.

 

The post Αναθεωρούνται προς τα πάνω τα έσοδα του προϋπολογισμού για τον Tουρισμό; appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Υψηλές χρηματιστηριακές προσδοκίες για την Autohellas

Next Article

Οι εφημερίδες της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου 2022

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Οι εφημερίδες της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου 2022      …