ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ανοίγει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα η Cinespace; 

Share:

Ζωηρό ενδιαφέρον για να επενδύσει στη χώρα μας δείχνει γνωστή εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Cinespace Studios. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αν ευδοκιμήσει θα αποτελέσει ένα ακόμα «λιθαράκι» στις προσπάθειες ανάταξης του προφίλ της χώρας για την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων.

Ειδικότερα, η Cinespace Studios πρόκειται για εταιρεία με τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο στις ΗΠΑ μετά από εκείνα του Λος Αντζελες, η οποία βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και γυρίζει ταινίες κατόπιν συμφωνίας που είχε κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Cinespace Studios, εκτός από τις εγκαταστάσεις που έχει στο Σικάγο, διαθέτει και παράρτημα στο Τορόντο, όπου βρίσκεται το μοναδικό στούντιο στον κόσμο το οποίο φιλοξενεί τις πέντε κύριες ψηφιακές πλατφόρμες κάτω από την ίδια στέγη: NETFLIX, AMAZON, HULU, DISNEY / FOX και APPLE TV

Τώρα, ωστόσο, οι προοπτικές κρίνονται ακόμα πιο ευοίωνες για διεύρυνση της διμερούς σχέσης όπως αποτυπώθηκε και στην συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη με τον πρόεδρο της εταιρείας, Alex Pissios στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Σικάγο.

Ο κ. Φραγκογιάννης βρέθηκε στο στρατηγείο των Cinespace Studios, στο πλαίσιο των επαφών που έχει για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μας και παρουσίασε στους επιτελείς της επιχείρησης το φιλο-επενδυτικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης και την στροφή της Ελληνικής οικονομίας στην εξωστρέφεια. Άλλωστε Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για την οπτικοακουστική βιομηχανία, μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών κινήτρων που προσφέρει, ενώ διαθέτει και φυσική ποικιλομορφία με ηλιοφάνεια, εναλλαγή τοπίου, μνημεία και τουριστικές υποδομές που την καθιστούν ιδανική για την πραγματοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της επιχείρησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στην δυνατότητα σύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την βιομηχανία του κινηματογράφου, ξεκινώντας από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με προγράμματα που θα συνδέονται με τις ανάγκες προσωπικού της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο κ. Pissios εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αλλαγή που σηματοδοτεί η νέα κυβέρνηση για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων. Στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που άλλωστε έχουν αξιολογήσει τα στελέχη της επιχείρησης στο παρελθόν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Cinespace.

Ο πρόεδρος της Cinespace μετά την συνάντηση με τον κο Φραγκογιάννη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Cinespace παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της Ελλάδας και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη μια πλήρους κινηματογραφικής βιομηχανίας στην χώρα. Μόλις επιστρέψαμε από νέες συναντήσεις με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Λος Άντζελες, οι οποίες είναι πολύ εξοικειωμένες με τα πλεονεκτήματα κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, και έτσι είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε πάλι την χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες. Η Cinespace άλλωστε είναι στενά συνδεδεμένη με την Faliro House Productions S.A. με επικεφαλής τον βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο με στόχο η εταιρεία αυτή να αποτελέσει τον αγωγό προώθησης αυξημένων κινηματογραφικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του δήλωσε: «Η πατρίδα μας είναι στην αρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Η κυβέρνηση μας εγγυάται την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης, και κοινωνικής συνοχής που απαιτούν οι μεγάλες επενδύσεις. Η συζήτηση για εγκατάσταση κινηματογραφικών στούντιο στην χώρα μας από την Cinespace σηματοδοτεί την αλλαγή που συντελείται στην συνείδηση των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα επιστρέφει και εμβληματικές επενδύσεις όπως αυτή, φανερώνουν την ευρωστία της πατρίδας μας σε ευκαιρίες».

The post Ανοίγει κινηματογραφικό στούντιο στην Ελλάδα η Cinespace;  appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Προσκλητήριο…πλουσίων, να έρθουν να φορολογηθούν ευνοϊκά στην Ελλάδα

Next Article

Τράπεζες προς δανειολήπτες: Ώρα να απαντήσετε σε τηλέφωνα, e-mails, επιστολές – 8 δισ δανείων “κρύβουν” μπαταχτσήδες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μάλλον φθάνει η ώρα που οι δανειολήπτες, αδύναμοι και στρατηγικοί…