ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Aπό το Λουξεμβούργο με αγάπη 748 εκατ. Ευρώ…

Share:

Τις τελικές λεπτομέρειες για την έγκριση της επιστροφής στην Ελλάδα, των κερδών από τα Ομόλογα των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών ύψους 748 εκατ. Ευρώ, συζήτησαν σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM κ. Klaus Regling στην έδρα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο.

Η επιστροφή των ANFAs και SMPs θα εγκριθεί αύριο στην συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Στη διάρκειά της συνάντησης Σταϊκούρα-Ρέγκλινγκ παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην ευρωζώνη, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Regling δήλωσε:

  • «Από τότε που ο κ. Σταϊκούρας ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχουμε τακτικές συναντήσεις και διατηρούμε στενή συνεργασία. Τον Μάιο επισκέφθηκα την Αθήνα, στο πρώτο επίσημο ταξίδι μου μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Σήμερα συνεχίσαμε αυτόν τον διάλογο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα λάβει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση την τελευταία δεκαετία και η οικονομία της μπορεί να σημειώσει ξανά ισχυρή ανάπτυξη, μετά τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης του Covid-19».

 

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με Εκτελεστικό Διευθυντή ESM

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

  • «Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Regling και η εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση που είχαμε επιβεβαιώνει τη συστηματική, παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχουμε εδραιώσει. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Υπάρχουν ακόμα δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας.
  • Ωστόσο, η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, μια σειρά θετικών δεικτών και πρόσφατων εξελίξεων εμπνέουν αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης και επίτευξης υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης στη μετά-κορονοϊό εποχή».

The post Aπό το Λουξεμβούργο με αγάπη 748 εκατ. Ευρώ… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2021

Next Article

Μαραθώνια συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν – Συμφωνία για επιστροφή των πρεσβευτών σε ΗΠΑ και Ρωσία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μια ευρεία γκάμα θεμάτων έθεσαν επί τάπητος στο πλαίσιο της…