ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Άρχισε ξανά η απευθείας παροχή αερίου προς τη Γερμανία, μετά από 5 ημέρες

Share:

Νέα πτώση έως και 4% στις τιμές του φυσικού αερίου μετά από ενδιάμεση μικρή ανάκαμψη, προκάλεσε η εκ νέου παροχή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Yamal.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ:

«Η απευθείας παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe στη Γερμανία ξανάρχισε σήμερα το πρωί μετά από πέντε μέρες διακοπής και ροής προς την αντίστροφη κατεύθυνση, με βάση τα στοιχεία του ευρωπαϊκού διαχειριστή δικτύου αγωγών Gascade.

Έτσι ο όγκος των παροχών την πρώτη ώρα μετά την επανάληψη της παροχής έφθασε τα 186,6 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

Υπό το φως της εξέλιξης αυτής η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε σχεδόν κατά 4%, φθάνοντας τα 887 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου ICE.

Η απευθείας παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Europe είχε διακοπεί το Σάββατο το πρωί στις 30 Οκτωβρίου. Η παροχή μειώθηκε απότομα μέσα σε διάστημα μιας ώρας έως ότου διακόπηκε. Εν συνεχεία άρχισε η παροχή φυσικού αερίου προς την αντίστροφη κατεύθυνση από την Γερμανία προς την Πολωνία.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών που αφορούν στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου ικανοποιούνται πλήρως, ενώ «οι διακυμάνσεις της ζήτησης σε ρωσικό φυσικό αέριο εξαρτώνται από τις πραγματικές ανάγκες των αγοραστών».

Ο διακρατικός αγωγός φυσικού αερίου Yamal-Europe διέρχεται από τέσσερις χώρες, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Η δυναμικότητά του φθάνει τα 32,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

 

The post Άρχισε ξανά η απευθείας παροχή αερίου προς τη Γερμανία, μετά από 5 ημέρες appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Europa Conference League: “Τούμπα” ΠΑΟΚ, έχασε 2-1 στη Θεσσαλονίκη από την Κοπεγχάγη

Next Article

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500 στις 4.680,89 μονάδες…