ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τζουβελέκης: Το 4ο κύμα είναι εδώ – Ζοφερή πραγματικότητα τα 5.000 κρούσματα ως τις αρχές Αυγούστου

Share:

Η πορεία της πανδημίας καθορίζεται από το υπερμεταδοτικό στέλεχος Δ, επίσης όμως από τους νέους και ανεμβολίαστους όπως και τους σκπετικιστές άνω των 60, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αργύρης Τζουβελέκης.

Το τέταρτο κύμα είναι εδώ, αφορά τους ανεμβολίαστους και τα 5.000 κρούσματα μέχρι αρχές Αυγούστου θα είναι η ζοφερή πργματικότητα, δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής. Εκτιμά ότι με τείχος εμβολιαστικής κάλυψης στο 45%, το τέταρτο κύμα θα έχει μικρότερη επιβάρυνση στο ΕΣΥ από πλευράς νοσηλευομένων και θανάτων.

«Ο εμβολιασμένος θα το περάσει σαν απλή γρίπη»

«Αναγκαστικά πρέπει να λάβουμε επιπλέον μέτρα και να εντείνουμε τις προσπάθειες ειδικά προς τους νέους, να εντείνουμε τους εμβολιασμούς και στους κατάκοιτους με κινητές μονάδες. Επίσης να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στο υγειονομικό προσωπικό. Θέλουμε εμβολιαστική κάλυψη στο 100% και είναι στο 75%, επισημαίνει. Στους εκπαιδευτικούς επίσης, δεν αρκεί εμβολιαστική κάλυψη 73%, ενώ το ίδιο εκτιμά και για τα Σώματα Ασφαλείας, τον στρατό και την αστυνομία.

«Η υπερμετάδοση του Δ στελέχους μπορεί να αλλάξει τα πάντα»

Η υπερμετάδοση βρίσκεται στο 40% και μέχρι τέλος Ιουλίου θα πάει στο 90% με βάση παρατηρήσεις από άλλες χώρες, επισημαίνει ο Αργύρης Τζουβελέκης.

«Πρέπει να επιβραβευτούν οι εμβολιασμένοι και να σταματήσουν οι ακρότητες υπερμετάδοσης, σε κοινωνικά και θρησκευτικά δρώμενα ή κορονοπάρτι. Αν είναι 2-3 ανεμβολίαστοι πρέπει όλοι να φορούν μάσκα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή.

«Αποτελεσματικότητα εμβολίου 95% για ηλικίες 12-18 ετών»

Θα αναγκαστούμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες με το άνοιγμα των σχολείων για να μην υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης, εκτιμά ο κ. Τζουβελέκης σημειώνοντας: ¨Οπως στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, έτσι θα εμβολιαστούν και τα δικά μας τα παιδιά.

Η κυτταρική ανοσία διακρεί ως κι ένα χρόνο, ενώ η χημική δηλαδή τα αντισώματα φαίνεται να υποχωρούν μετά τους έξι μήνες, ανέφερε, εκτιμώντας ότι για όποιον δεν λαμβάνει ανοσοκατασταλτικά ο ένας χρόνος προστασίας είναι επαρκής.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αύξηση 77% στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων πέτυχε η Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με την ΕΥ Competiveness Survey 2021

Next Article

Διαδήλωση στο Παρίσι κατά των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε σειρά μέτρων…