Athens Innovation Summit 2025: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας με καλεσμένο το νομπελίστα Demis Hassabis – Financial Report

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2025, η Αθήνα θα υποδεχθεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της χρονιάς: το Athens Innovation Summit 2025, στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Google Greece και την Endeavor Greece, με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Κορυφαίοι ομιλητές θα συμμετάσχουν σε μια βραδιά γεμάτη όραμα, ιδέες και παγκόσμια προοπτική. Ξεχωρίζει η παρουσία του Sir Demis Hassabis (Ντέμης Χασάμπης), διευθύνοντος συμβούλου της Google DeepMind και βραβευμένου με Νόμπελ Χημείας το 2024 για την ερευνητική του συνεισφορά στην Τεχνητή Νοημοσύνη σχετικά με τη δομή των πρωτεϊνών, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συντονίστρια τη Linda Rottenberg, CEO της Endeavor.
Η Πέγκυ Αντωνάκου, Regional Manager της Google, έγραψε για τη διοργάνωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Linkedin: «Με ιδιαίτερη τιμή και ενθουσιασμό, καλωσορίζω στην Αθήνα τον Demis Hassabis, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google DeepMind και κάτοχο Νόμπελ 2024! Αυτή η εκδήλωση-ορόσημο… είναι μια συζήτηση που θα διαμορφώσει το μέλλον μας.»
Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), στην υπεύθυνη καινοτομία και στον ρόλο της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ανθρωπότητας.
Ο Sir Demis Chassabis.
Παρότι η εκδήλωση θα είναι μόνο για προσκεκλημένους, θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για το κοινό.
Demis Hassabis: Το μυαλό πίσω από την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Ο Demis Hassabis είναι μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του 21ου αιώνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Γεννημένος στο Λονδίνο, με ελληνοκυπριακές και κινεζικές ρίζες, είναι γνωστός για το εξαιρετικό του μυαλό: παιδί-θαύμα στο σκάκι, ερευνητής στη νευροεπιστήμη και πλέον ένας από τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες στον χώρο της τεχνολογίας.
Γεννήθηκε από τον Κώστα και την Άντζελα Χασάμπης. Ο πατέρας του είναι Ελληνοκύπριος και η μητέρα του από τη Σιγκαπούρη. Ο Ντέμης μεγάλωσε στο Βόρειο Λονδίνο. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ήταν προγραμματιστής και σχεδιαστής τεχνητής νοημοσύνης βιντεοπαιχνιδιών και ειδήμων παίκτης επιτραπέζιων παιχνιδιών Παιδί -θαύμα στο σκάκι από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ο Χασάμπης έφτασε στο επίπεδο master στην ηλικία των 13 ετών με βαθμολογία Elo 2300 και ήταν αρχηγός πολλών από τις ομάδες σκακιού νέων της Αγγλίας .
Ως ιδρυτής και CEO της Google DeepMind, ηγήθηκε της ομάδας που ανέπτυξε το AlphaGo, την πρώτη AI που νίκησε πρωταθλητή στο αρχαίο κινέζικο παιχνίδι Go, και το AlphaFold, που έλυσε το πρόβλημα της πρόβλεψης της δομής των πρωτεϊνών, ανακάλυψη που του χάρισε το Νόμπελ το 2024.
Ο Hassabis εκπροσωπεί την επόμενη γενιά ηγετών που συνδυάζει επιστημονική αριστεία, ηθική σκέψη και τεχνολογική διορατικότητα. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της υπεύθυνης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, αναγνωρίζοντας την τεράστια δύναμη της και την ανάγκη να καθοδηγηθεί προς όφελος της ανθρωπότητας.
Η παρουσία του στην Αθήνα αποτελεί ορόσημο για την ελληνική τεχνολογική και ερευνητική κοινότητα. Το γεγονός ότι ένας νομπελίστας AI επισκέπτεται τη χώρα με αφορμή μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση για το μέλλον της καινοτομίας, δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι ενεργός παίκτης στο παγκόσμιο τεχνολογικό γίγνεσθαι.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.