ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

H AXIA Ventures Group για 3η φορά από το 2015 κορυφαία Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα

Share:

Για τρίτη φορά από το 2015, η AXIA Ventures Group («AXIA») ανακηρύχθηκε ως κορυφαία επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα από τον παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητο οργανισμό Euromoney Awards of Excellence.

Ανάμεσα σε περισσότερες από 1.500 υποψηφιότητες παγκοσμίως, η AXIA ξεχωρίζει σταθερά ως ένας κορυφαίος επενδυτικός τραπεζικός όμιλος με ευρύτατη αποδοχή στην παγκόσμια κοινότητα της επενδυτικής τραπεζικής και των θεσμικών επενδυτών ο οποίος διεκπεραιώνει με αποτελεσματικότητα, ήθος και ταχύτητα μερικές από τις πλέον περίπλοκες επενδυτικές συναλλαγές με άμεσο αντίκτυπο στην Ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

 • Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι μία Ελληνικών συμφερόντων Επενδυτική Τράπεζα, η AXIA Ventures Group, που διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, τη Λευκωσία, , τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Λισαβόνα και παρουσία στο Λονδίνο, αποτελεί τη μόνη μη συστημική επενδυτική τράπεζα που λαμβάνει αυτή τη διάκριση για την Ελλάδα παραγκωνίζοντας παγκοσμίου εμβέλειας, φήμης και εμπειρίας ανταγωνιστές της από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
 • Εξίσου σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι είναι η τρίτη φορά που λαμβάνει τη διάκριση αυτή από το 2015.

Σχολιάζοντας την βράβευση της ΑXIA o κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Επικεφαλής του Τμήματος Επενδυτικής Τραπεζικής δήλωσε:

 

 • «Τα Euromoney Awards for Excellence, εδώ και τρεις δεκαετίες, είναι τα βραβεία που ξεχωρίζουν τις επενδυτικές τράπεζες που προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών, καινοτομίας και τεχνογνωσίας στους πελάτες τους, σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • Η -για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία πενταετία- βράβευση της AXIA, αντικατοπτρίζει το εύρος των δυνατοτήτων μας, καθώς και την ικανότητα και τη δέσμευση των στελεχών και της ομάδας μας  για τον σχεδιασμό και εφαρμογή λύσεων σε μια σειρά κλάδων της οικονομίας.
 • Η ΑΧΙΑ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των μεγαλύτερων διεθνών επιχειρηματικών ομίλων ενώ στην Ελλάδα ξεχωρίζει για τις πολύ σημαντικές, αυστηρά επιλεγμένες και εξαιρετικά πρωτοποριακές συμφωνίες που έχει υλοποιήσει κάτω από δύσκολες χρηματοοικονομικές συνθήκες.
 • Είμαστε πολύ περήφανοι που μέσα στα πολύ δύσκολα τελευταία χρόνια για τη χώρα μας, συνεισφέρουμε και εμείς στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας της στο παγκόσμιο στερέωμα».

 

Ανάμεσα στις συμφωνίες που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα -μόνο το 2019 το οποίο αφορά η συγκεκριμένη διάκριση- ξεχωρίζουν ενδεικτικά:

 • Η στρατηγικού χαρακτήρα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκ. Ευρώ της Lamda Development S.A. που άνοιξε το δρόμο για την εξαγορά των μετοχών της Hellinikon S.A. ώστε να ξεκινήσει το εμβληματικό σχέδιο αστικής ανάπλασης του παλαιού αεροδρομίου. Η AXIA ανέλαβε το ρόλο του Global Coordinator για την μεγαλύτερη μη τραπεζική δημόσια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας προσελκύοντας σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό.
 • Η συγχώνευση της Grivalia Properties, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, με την Eurobank αποτέλεσε μια πρωτοποριακή συμφωνία που επέτρεψε στην συστημική Eurobank να ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της θέση σε μια δύσκολη περίοδο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η AΧΙΑ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως Financial Advisor της Grivalia, βοηθώντας την εταιρεία στις διαπραγματεύσεις της με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμβάλλοντας στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής.
 • Η AXIA συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη δημόσια τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα συνολικού ύψους 2 δις Ευρώ ενεργώντας ως Financial Advisor ενός εκ των μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών παγκοσμίως που τοποθετήθηκε δυναμικά ως αγοραστής στην αναδυόμενη αγορά των ελληνικών NPL.
 • Δύο μεγάλες συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, εμπιστεύθηκαν την AXIA στην προσπάθεια τους να ανοίξουν, για πρώτη φορά μετά την πολυετή κρίση, την αγορά των κεφαλαίων TIER II στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Η AXIA ενήργησε ως CoManager σε δύο διαδοχικές εκδόσεις Tier II ύψους 400 εκατ. Ευρώ και 500 εκατ. Ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ενήργησε ως Bondholder Agent στην έκδοση 500 εκατ. Ευρώ κεφαλαίων Tier II της Alpha Bank που αποτελούσε την πρώτη τέτοια έκδοση για την τράπεζα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος EuroMedium Term Notes (EMTN).
 • Τέλος, η AXIA ανέλαβε ως CoManager την έκδοση ενός σύγχρονου πράσινου ομολόγου αξίας 670 εκατ. Ευρώ για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ξένων θεσμικών επενδυτών.

Πέραν των προαναφερθέντων συναλλαγών, η AXIA Ventures Group, αξιοποιώντας τις στενές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ισχυρότερους θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως, διατηρεί ηγετική θέση και στις εταιρικές αναδιαρθρώσεις και τις πωλήσεις μεμονωμένων πιστώσεων, έχοντας αναλάβει ποικίλους ρόλους σε μερικές από τις πλέον πρωτοποριακές, σύνθετες και προβεβλημένες συναλλαγές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές δραστηριότητες της ΑΧΙΑ Ventures Group στην Ελλάδα που την καθιέρωσαν -για μία ακόμη χρονιά- ως κορυφαία επενδυτική τράπεζα.

Μεταξύ άλλων η ομάδα Equity Research καλύπτει σήμερα 26 εισηγμένες εταιρείες στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο περίπου 90% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας με μεγάλη διαφορά τη μεγαλύτερη κάλυψη στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Ποια είναι η AXIA Ventures Group Ltd

Η AXIA Ventures Group Limited (‘’AXIA’’), μέλος της AXIA Financial Group (‘’AFG’’), ιδρύθηκε το 2008 και είναι ιδιωτικός όμιλος επενδυτικής τραπεζικής ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου.

Η AXIA εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Αρ. Άδειας 086/07) και δυνάμει των αδειών και πιστοποιήσεων που κατέχει, δύναται να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε πολλές χρηματοοικονομικές αγορές του κόσμου.

Η AXIA έχει παρουσία στη Λευκωσία (κεντρικά γραφεία), Αθήνα (υποκατάστημα), Λισαβόνα (υποκατάστημα), Νέα Υόρκη (θυγατρική), Μιλάνο (γραφείο αντιπροσωπείας) και στο Λονδίνο (γραφείο αντιπροσωπείας).

The post H AXIA Ventures Group για 3η φορά από το 2015 κορυφαία Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός, εκμεταλλευόμενος την «αδυναμία» του δολαρίου

Next Article

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διευρύνει το χθεσινό ράλι η αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας…