ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Bloomberg: Μέρκελ και Μακρόν κατά Ελλάδας για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων

Share:

Αυστηρή κριτική στην Ελλάδα και άλλες εξαρτώμενες από τον τουρισμό χώρες που έχουν ανοίξει τα σύνορά τους σε επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με λιγότερα αποτελεσματικά σκευάσματα, όπως είναι τα κινεζικά και τα ρωσικά, φέρονται να άσκησαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Και οι δύο πίεσαν άλλωστε για πολιτική καραντίνας έναντι των Βρετανών λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και για ευρύτερα αυστηρότερους κανόνες εισόδου στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η κ. Μέρκελ είπε κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών στις Βρυξέλλες ότι κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V έναντι της Covid-19, παρόλο που το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει λάβει την έγκριση του EMA και δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο αποτελεσματικό είναι έναντι των νέων επικίνδυνων στελεχών του ιού.

Οι επισκέπτες αυτοί μπορούν να μετακινηθούν στη συνέχεια ελεύθερα ανά την Ε.Ε., είπε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Με τις θέσεις Μέρκελ συντάχθηκε και ο Μακρόν, ο οποίος υπογράμμισε την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα. Σημειώνεται ότι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik και το κινεζικό Sinοpharm δέχονται Ελλάδα και Κύπρος.

Κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια Μέρκελ Έλληνας αξιωματούχος σημείωσε πως η πλειονότητα των ηγετών ακολουθούν μία πιο «πραγματιστική» στάση, αναγνωρίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί ανά την Ε.Ε. και επομένως δεν υπάρχει λόγος για νέα εμπόδια στα ταξίδια.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Παρέμβαση της ΔΔΗΕ για επικίνδυνα email

Next Article

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Νωχελικές κινήσεις στην αγορά, με σταθερά βραδύ ρυθμό εντολών. Παρατηρείται…