ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

BofA: Ξεχωρίζει από το ΧΑ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank και Jumbo   

Share:

Τέσσερις εταιρίες και τις μετοχές τους ξεχωρίζει από την ελληνική αγορά η Bank of America, τις Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank και Jumbo, επισημαίνοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά για κάθε μία.

Για το σύνολο της ελληνικής αγοράς ο αμερικανικός οίκος ξεχωρίζει τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις που βρίσκονται στο 6,1% για φέτος και αναμένεται να φθάσουν στο 6,7% τον επόμενο χρόνο.

Η ελληνική αγορά  παίρνει καλή βαθμολογία από τον οίκο με όρους αύξησης κερδών φέτος και του χρόνου, αλλά συνολικά μένει στη μέση της κατάταξης, κερδίζοντας μόνο μία θέση στο σχετικό γενικό πίνακα της BofA.  Δεδομένου ότι η Ελλάδα συγκρίνεται με αναπτυσσόμενες αγορές και είναι χαμηλά στις αποτιμήσεις, αυτό δίνει χαμηλές βαθμολογίες, αλλά μάλλον αδικείται τουλάχιστον στο ρίσκο όπου με equity risk premium στο 6,1% είναι πάντα στη μέση της βαθμολογίας.

Ο οίκος εκτιμά για τις μετοχές του ΧΑ ότι ο δείκτης P/E είναι στο 12,2x, διαπραγματεύεται με έκπτωση (discount) 3% έναντι των μέσων αποτιμήσεων. Ο δείκτης λογιστικής αξίας (P/BV) είναι στο 2,6x με οριακό discount και ο δείκτης αξίας προς λειτουργικά κέρδη (EV/EBITDΑ) στο 5,8x με ήπιο premium, έναντι άλλων αγορών αλλά στην πραγματικότητα εξαιρετικά ελκυστικός, αν συγκριθεί με μετοχές εταιριών άλλων αγορών όπου βρίσκεται όχι απλά πάνω από 10 αλλά και πάνω από 15.

Ας σημειωθεί πάντως, πως ο αμερικανικός οίκος διατηρεί μια «bearish» θέση για τις αναδυόμενες αγορές (EM) με τις οποίες συγκρίνεται η Ελλάδα, καθώς οι εκτιμήσεις για την αναπτυξιακή δυναμική είναι χαμηλότερα από το consensus αλλά υψηλότερα για τον πληθωρισμό.  Ειδικά ο πληθωρισμός είναι το θέμα σε χώρες όπως η Τουρκία ειδικότερα, αλλά και οι άλλες αγορές με τις οποίες συγκρίνονται οι ελληνικές εταιρίες, καθώς η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είναι προ των πυλών.

 

 

 

 

The post BofA: Ξεχωρίζει από το ΧΑ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank και Jumbo    appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2021

Next Article

ΟΑΕΔ – Πάνω από 8.000 ψηφιακά ραντεβού τον πρώτο χρόνο του myOAEDlive

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο έτος λειτουργίας της νέας…