BRICS – ΗΠΑ: Ανάβουν τα «αίματα» για τους δασμούς – FinanceNews.gr

BRICS - ΗΠΑ: Ανάβουν τα «αίματα» για τους δασμούς - FinanceNews.gr



Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Λούλα, προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι οι BRICS θα απαντήσουν στους δασμούς – Τι σχεδιάζει η Ουάσινγκτον

 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έστειλε σαφές μήνυμα προς την Ουάσινγκτον, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες της BRICS δεν πρόκειται να παραμείνουν αμέτοχες εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς εναντίον τους. «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν δασμούς, τότε και οι υπόλοιπες χώρες έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας έμμεσα στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είναι σοβαρή ενέργεια να απειλείς τον κόσμο μέσω social media»

Σχολιάζοντας την τακτική Τραμπ, ο Λούλα επεσήμανε πως «δεν είναι σοβαρή ενέργεια ο πρόεδρος μιας χώρας όπως οι ΗΠΑ να απειλεί τον κόσμο με δασμούς μέσω αναρτήσεων στα social media». Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι BRICS δεν έχουν σκοπό να προσβάλουν καμία χώρα, προσθέτοντας ότι κατά τη σύνοδο κορυφής της ομάδας δεν υπήρξε καμία συζήτηση περί των αμερικανικών απειλών.

Τι σχεδιάζει η Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση Τραμπ δεν σκοπεύει να επιβάλει άμεσα τους δασμούς ύψους 10% που προανήγγειλε, εκτός εάν χώρες της BRICS προχωρήσουν σε πολιτικές που η Ουάσινγκτον θα θεωρήσει «αντιαμερικανικές». Η απειλή αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη τεταμένο διεθνές εμπορικό σκηνικό, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ενισχύσουν την προστατευτική τους πολιτική έναντι των αναδυόμενων οικονομιών.

Διαβάστε επίσης: Σύνοδος BRICS: Μήνυμα κατά Τραμπ και δολαρίου – Τι αλλάζει διεθνώς

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων