ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

BriQ Properties, η πρώτη εταιρεία Ακινήτων στον Δείκτη Athex ESG

Share:

Η BriQ Properties γίνεται η πρώτη Α.Ε.Ε.Α.Π. που εισάγεται στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών Athex ESG. Η εισαγωγή θα γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 17ης Δεκεμβρίου…  

Ο δείκτης Athex ESG περιλαμβάνει τις εισηγμένες με καλές πρακτικες και επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

 Η Εταιρεία αξιολογεί ως πολύ σημαντικό τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην προσπάθεια των εισηγμένων να εναρμονιστούν με θέματα ESG. Τέτοιου είδους πρακτικές αποτελούν πλέον κριτήριο που επηρεάζει σημαντικά την απόφαση ένταξης μιας μετοχής στο χαρτοφυλάκιο διεθνών θεσμικών επενδυτών. 

Με αφορμή την ένταξη της BriQ Properties στον δείκτη Athex ESG, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, Άννα Αποστολίδου, δήλωσε:  

 

  • «Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία και παράλληλα εναρμονιζόμαστε με την διεθνή τάση των επενδυτών να κατευθύνονται στρατηγικά σε ESG assets».

Εκτός από τον δείκτη Athex ESG, η μετοχή της BriQ (ΜΠΡΙΚ) εισάγεται και στον δείκτη Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης FTSE/Χ.Α. ενώ περιλαμβάνεται και στον δείκτη Mid Cap FTSE/X.A.

The post BriQ Properties, η πρώτη εταιρεία Ακινήτων στον Δείκτη Athex ESG appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΜΗΝΟΥ 2021

Next Article

Ποινικές διώξεις στο Βέλγιο για πλαστά αρνητικά μοριακά τεστ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ποινικές διώξεις αντιμετωπίζουν 160 ταξιδιώτες που παρουσίασαν πλαστό πιστοποιητικό αρνητικού…