ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables αναλαμβάνει έργο υποβρύχιας διασύνδεσης στην Αδριατική

Share:

Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της CenergyHoldings, υπέγραψε σύμβαση με τον μεγαλύτερο εργολάβο της Κροατίας KončarGroup για την προμήθεια 12 χλμ. 110kV υποβρυχίων καλωδίων, σχετικών εξαρτημάτων και συναφών υπηρεσιών στο πλαίσιο έργου από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Κροατίας για την αντικατάσταση των υφιστάμενων καλωδιακών γραμμών στην Αδριατική Θάλασσα, λόγω χρόνιας χρήσης.

Η Hellenic Cables είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που συμμετέχει σε αυτό το στρατηγικό έργο στην Κροατία, το οποίο θα εξασφαλίσει τον εφοδιασμό ενέργειας στα νησιά της Αδριατικής, ενώ παράλληλα θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της περιοχής.

Η παραγωγή καλωδίων θα ξεκινήσει το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2022 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, σχολίασε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που μαζί με τον Όμιλο Končar συμμετέχουμε σε αυτό το σημαντικό έργο στην Κροατία που αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη μετάβαση της χώρας στην πράσινη ενέργεια».

Ο κ. GordanPlaninić, MOB της Končar – Engineering Co. της Plant Installation & Commissioninginc σχολίασε: «Για πρώτη φορά, θα συνεργαστούμε με τους νέους εταίρους μας από την Ελλάδα σε αυτό το έργο υποδομής στην Κροατία, το οποίο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σταθερότητα του κροατικού συστήματος μεταφοράς καθώς και στην αυξημένη δυνατότητα εγκατάστασης νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά της Κροατίας, Krk και Brač».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου

Next Article

Forza Azzurri: Στον τελικό η Ιταλία από το πέναλτι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Forza Azzurri: Στον τελικό η Ιταλία από το πέναλτι Wed,…