ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Χ.Α: Τραπεζικό άλμα, με +6,4% μπήκε ο Μάρτιος

Share:

Ανοδικό ξέσπασμα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με άνοδο 6,38% στις 766,32 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 721,42 μονάδων (+0,15%) και 774,33 μονάδων (+7,49%). Ο τζίρος ανήλθε στα 153,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 63,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 3,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 6,65%, στις 1.944,62 μονάδες, ενώ στο +5,28% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.040,19 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 11,24% στις 639,81 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Αθήνας κινήθηκε στον απόηχο των θετικών δηλώσεων της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σημείωσε πως είναι έτοιμη να λάβει κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

«Η έξαρση του κορονοϊού είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και αντίστοιχα με τους υφιστάμενους κινδύνους», δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

The post Χ.Α: Τραπεζικό άλμα, με +6,4% μπήκε ο Μάρτιος appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πώς αντέδρασαν χρυσός, ευρώ, yields, πετρέλαιο

Next Article

Χρηματοδότηση 700 εκατ. ευρώ και μήνυμα εμπιστοσύνης από την ηγεσία της Ε.Ε. στην Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ισχυρό μήνυμα πως η Ελλάδα υπερασπίζεται στο έπακρο την κυριαρχία της…