ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Χατζηνικολάου (Πειραιώς): Δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – Πρόκληση τα “κόκκινα” δάνεια

Share:

Αναφορά στο μείζον ζήτημα των «κόκκινων δανείων» έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ομίλου “Τράπεζα Πειραιώς”, Γιώργος Χαντζηνικολάου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η «Πειραιώς Factoring» και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Χαντζηνικολάου τόνισε μεταξύ άλλων πως το θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί πρόκληση για τις τράπεζες, την οικονομία και όλα τα νοικοκυριά, ειδικότερα τα ασθενέστερα οικονομικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς, είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση.

“Μια λύση τέτοια θα προστατεύσει τις οικονομικές μονάδες που οικονομικά είναι λιγότερο δυνατές, για τις οποίες κινδυνεύει η πρώτη τους κατοικία. Πρέπει λοιπόν να το λύσουμε αυτό το θέμα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Χαντζηνικολάου ανέφερε πως “είναι μια ευκαιρία να απομονώσουμε και να περιθοριοποιήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να αποδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης στην αδικία που υπάρχει όπου πολύς κόσμος εξακολουθεί να εξυπηρετεί τα δάνεια που έχει με συνέπεια, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες”.

Κατά τον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς, μια τέτοια λύση θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να αποκατασταθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών προκειμένου οι τράπεζες να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις.

Πρόσθεσε δε πως υπάρχει η επιθυμία να συμπεριληφθούν και τα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία έχει δοθεί η πρώτη κατοικία ως ενέχυρο.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Οι τράπεζες είναι παραπάνω από επαρκώς κεφαλαιοποιημένες», τόνισε.

Δείτε το video του Thestival.gr με τις δηλώσεις τουΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι 55 κατηγορίες εισοδημάτων που δεν φορολογούνται

Next Article

Ο…αριστερός Μαδούρο “πιάστηκε στα πράσα” στη Βουλγαρία – Έστελνε χρήμα…

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ξεκινάει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 και λήγει στις 9 Μαίου…