ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

O Γ. Χατζηθεοδοσίου ζητά κίνητρα για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Share:

Την αναγκαία ενεργοποίηση του κράτους για την καθολική ασφάλιση και προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές είτε με κίνητρα είτε με πρωτοβουλίες και αποφάσεις ανέδειξε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, για την τεράστια ζημία που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Τόνισε τη σημασία που έχει η στήριξη των πυρόπληκτων,  καθώς και την κοινωνική αναγκαιότητα της ασφάλισης περιουσίας από φυσικές καταστροφές, ενώ  επισήμανε  ότι όσο οικονομικά ισχυρή κι αν είναι μία χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μία φυσική καταστροφή, και  όποιο βοήθημα κι αν δοθεί θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ένα σπίτι ή μια επιχείρηση.

Ειδικά για το ζήτημα της ασφάλισης της περιουσίας από φυσικές καταστροφές, εξήγησε, ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή η «κουλτούρα», και τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων προκειμένου πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλίζουν την περιουσία τους, προστατεύοντάς την.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υποστήριξε ότι η ασφάλεια φυσικών καταστροφών πρέπει να γίνει υποχρεωτική και αυτό μπορεί να συμβεί είτε μέσω του κράτους είτε μέσω ασφαλιστικών εταιριών.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

The post O Γ. Χατζηθεοδοσίου ζητά κίνητρα για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πρόσθετη χορηγία 1,5 εκατ. ευρώ και δράσεις για τη βιώσιμη αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές – Ίδρυση Παρατηρητηρίου για την Αγροτική Παραγωγή στην Β. Εύβοια

Next Article

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στη ζώνη των 890 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης καθώς…