ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Χιλιάδες αποταμιευτές τον δάνεισαν με 2,65%

Share:

Στο 2,65% διαμορφώθηκε το επιτόκιο για το ομόλογο των 150 εκατ. της CPLP του Βαγγέλη Μαρινάκη, με την έγκυρη ζήτηση να ανέρχεται στα 801,37 εκατ ευρώ!

Το ναυτιλιακό ομόλογο του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεπέρασε το αμέσως προηγούμενο που είχε εκδοθεί από την Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Η ζήτηση που υπήρξε για εκείνο μεταφράστηκε σε προσφορές 665 εκατ. με το τελικό ποσό άντλησης να είναι στα 100 εκατ. ευρώ.

Για το ρεκόρ του νέου ομολόγου μέτρησε καταφανώς το brand του εφοπλιστικού ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνάμα η ισχυρή οικονομική οντότητα που εκφράζεται από την εισηγμένη στο Nasdaq Capital Product η οποία είναι και εγγυήτρια της έκδοσης.

«Η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «ALPHA BANK» και η «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εταιρεία»), με την εγγύηση της εταιρείας «CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P.», προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 20.10.2021, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 150.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €150 εκατ.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε € 801,37 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 5,3 φορές.

Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,65% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,65% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 100.000 Ομολογίες (66,67% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 50.000 Ομολογίες (33,33% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.»

The post Χιλιάδες αποταμιευτές τον δάνεισαν με 2,65% appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ξεκινά η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων

Next Article

Τουρκία: Ο Ερντογάν έδωσε αύξηση μισθού στον εαυτό του 14%

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σάλος στην Τουρκία με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, που αποφάσισε να κάνει αύξηση…