ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Χρηματοδότηση των αγροτικών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ

Share:

Η χρηματοδότηση έργων αγροτικών υποδομών που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ) μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία στηρίζουν τους αγρότες ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σημερινού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Συμφωνήσαμε ώστε περισσότερα εξ αυτών να υπαχθούν σε διαδικασίες έργων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Τα ΣΔΙΤ με την ανταγωνιστική δυναμική τους σηματοδοτούν την επιτάχυνση που επιθυμεί να φέρει η κυβερνητική πολιτική για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Συζητήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων αγροτικών υποδομών που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (ΕΣΑΑΥ) μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ. Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων αγροτών και την ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα στις περιβαλλοντικές προκλήσεις από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Στη συνάντηση συμμετείχε και γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Ορέστης Καβαλάκης.

The post Χρηματοδότηση των αγροτικών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ασία: Μεικτή εικόνα μετά τα στοιχεία για εξαγωγές-εισαγωγές στην Κίνα

Next Article

Πρωινή καταιγίδα στην Αθήνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της στην Αττική από τις…