ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Χρήστος Μεγάλου: Σύντομα μονοψήφια NPE – Στόχος για αύξηση κερδοφορίας τουλάχιστον 5%

Share:

Απόδοση ιδίων κεφαλαίων τουλάχιστον 5% το 2022 και 10% μεσοπρόθεσμα, και μείωση των «κόκκινων δανείων» κάτω από 10% σύντομα προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αναλυτές.

Ο κ. Μεγάλου σημείωσε επίσης τη ραγδαία μείωση των «κόκκινων δανείων» (NPE) σε 16% από 46% στο τέλος του τρίτου τριμήνου φέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου το καθαρό εισόδημα από τόκους θα αυξηθεί και η τράπεζα κινείται με στόχο την περαιτέρω πιστωτική επέκταση με νέα δάνεια και τα κέρδη.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Μεγάλου είπε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε νέα δάνεια 1,2 δις ευρώ μόνον στο τρίτο τρίμηνο και συνολικά 4,6 δις ευρώ νέα δάνεια στο εννεάμηνο. Προέβλεψε ότι ο στόχος για νέα δάνεια 5,7 δις ευρώ εντός της χρονιάς θα επιτευχθεί.

Σε ερώτηση που του έγινε για τα δάνεια σε μορατόρια λόγω της πανδημίας (τα οποία υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να εξελιχθούν σε κόκκινα δάνεια) ανέφερε πως είναι πλέον πολύ λίγα. Τα περισσότερα είπε ο κ. Μεγάλου, αφορούν τον τουριστικό κλάδο ο οποίος πήγε πολύ το 2021 και η εκτίμηση είναι ότι τα δάνεια αυτά θα εξυπηρετηθούν.

Πρόσθεσε ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι «άνετα» πάνω από τις αναμενόμενες απαιτήσεις και στάθηκε στις επιδόσεις της Τράπεζας τόσο στο σκέλος των προμηθειών, όσο και σε αυτό της μείωσης του κόστους.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και στην πορεία ανάπτυξης είπε ότι διαμορφώνει θετικό πλαίσιο για την λειτουργία των επιχειρήσεων. Υπενθύμισε, ότι το ΑΕΠ επέστρεψε σε επίπεδα προ πανδημίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ τόνισε ότι το οικονομικό κλίμα έχει επιστρέψει επίσης σε προ πανδημίας επίπεδα.

Τέλος, με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας, είπε ότι η εκτίμηση της τράπεζας είναι πως ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός μέχρι τα μέσα του 2022 πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται και ότι θεωρείται προσωρινό φαινόμενο.

The post Χρήστος Μεγάλου: Σύντομα μονοψήφια NPE – Στόχος για αύξηση κερδοφορίας τουλάχιστον 5% appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Next Article

Υποχώρηση στην Αγορά Παραγώγων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Υποχώρησαν οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη, ενώ σημείωσαν ευδιάκριτη…