ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η Coca Cola HBC εξαγόρασε την αιγυπτιακή εταιρία Coca Cola, CCBCE έναντι 427 εκ. ευρώ

Share:

Στην Αίγυπτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων ποτών της Αφρικής με δυνατότητες σημαντικής ανάπτυξης, μπαίνει δυναμικά η Coca Cola HBC. Η εταιρία, εξαγόρασε έναντι 427 εκ. ευρώ την εταιρία εμφιάλωσης της Coca Cola στην Αίγυπτο (CCBCE) από τους μεγαλομετόχους της. Απέκτησε το 94,7% της αιγυπτιακής εταιρίας.

Τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της Αιγύπτου εκτιμάται ότι θα είναι μονοψήφια στην αρχή, αλλά υπολογίζεται ότι προοδευτικά τα περιθώρια θα κυμανθούν προς τον μέσο όρο της εταιρίας.

Ειδικότερα, η Coca-Cola HBC Holdings BV εξ ολοκλήρου θυγατρική της Coca-Cola HBC αποκτά την Coca-Cola Bottling Company of Egypt (CCBCE) από τους μετόχους της, την Coca-Cola Company και την MAC Beverages Limited, καθώς και ορισμένες από τις συνδεδεμένες με αυτή οντότητες.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο CEO της Coca-Cola HBC Zoran Bogdanovic  ανέφερε: 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την Coca-Cola Bottling Company of Egypt στην ομάδα μας. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην επιχείρηση, η οποία μπορεί να ανοίξει σημαντικές ευκαιρίες στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών (NARTD) στην Αίγυπτο.

Με τις εξαιρετικές μας εκτελεστικές δυνατότητες, την εμπορική μας τεχνογνωσία και την κορυφαία προσέγγιση παγκοσμίως για τη βιωσιμότητα και τις κοινότητες, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργία αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσαν η The Coca-Cola Company και η MBL και ανυπομονούμε να γίνουμε μέρος του συστήματος της Coca-Cola στην Αίγυπτο».

Από την πλευρά του, ο Abdul Galil Besher, Πρόεδρος της MAC Beverages Limited και της Coca-Cola Bottling Company of Egypt, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταβιβάσουμε στην Coca-Cola HBC την ιδιοκτησίας της Coca-Cola Bottling Company of Egypt. Ως κορυφαίος εμφιαλωτής του συστήματος Coca-Cola, πιστεύουμε ότι η Coca-Cola HBC θα επιταχύνει τις αναπτυξιακές φιλοδοξίες της CCBCE, συνδυάζοντας την εξειδίκευση, το εύρος των γνώσεων, την τεχνογνωσία και τα κρίσιμα μεγέθη, με τη βαθιά γνώση της εταιρείας στην αγορά παρουσία πολλών δεκαετιών στην Αίγυπτο».

Τέλος, ο Brian Smith, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company, δήλωσε:

«Η συναλλαγή αυτή υπόσχεται να ενισχύσει το σύστημά μας στην Αίγυπτο, όπου η τεχνογνωσία της Coca-Cola HBC θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις τοπικές γνώσεις και δυνατότητες της Coca-Cola Bottling Company of Egypt.

Η συμφωνία αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη στη μακροπρόθεσμη δέσμευση του οργανισμού της Coca-Cola στην ανάπτυξη και εξέλιξη της σημαντικής αυτής αγοράς».

Οι λόγοι της εξαγοράς που φέρνουν την εταιρία σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση στην Αφρική, είναι οι εξής:

– Πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση (“NARTD”) στην Αφρική κατά όγκο (η Νιγηρία και η Αίγυπτος αντιπροσωπεύουν το 25% του πληθυσμού της ηπείρου).

– Σημαντική ευκαιρία να αξιοποιηθούν οι αποδεδειγμένες δυνατότητες της Coca-Cola HBC στην αγορά και η εμπειρία 70 ετών από τη δραστηριοποίηση στις αναδυόμενες αγορές για να αυξήσει τη διείσδυσή της στο χαρτοφυλάκιο του brand της The Coca-Cola Company και να ηγηθεί της κατηγορίας.

– Διεύρυνση της έκθεση της Coca-Cola HBC σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης.

– Βραχυπρόθεσμα προβλέπεται προσθήκη χαμηλών μονοψήφιων EPS, με δυνατότητα όμως δημιουργίας περαιτέρω αξίας μέσω της προοδευτικής αύξησης περιθωρίων της CCBCE κοντά στο μέσο όρο του ομίλου Coca-Cola HBC με την πάροδο του χρόνου.

The post Η Coca Cola HBC εξαγόρασε την αιγυπτιακή εταιρία Coca Cola, CCBCE έναντι 427 εκ. ευρώ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η Hellenic Cables προσωρινή ανάδοχος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σαντορίνης-Νάξου

Next Article

Χαρ. Γώγος: Διπλασιάστηκαν μέσα σε 20 ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Καμπανάκι» για τη μετάλλαξη Δέλτα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία έκρουσε ο…