ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Credit Insurance Awareness: Τι λένε κορυφαία στελέχη για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας

Share:

Στο panel 3 του Exports Summit VIII του ΣΕΒΕ, με τίτλο Credit Insurance Awareness, που πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO ethosGROUP, ο κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΟΑΕΠ στην ομιλία του με τίτλο “Οι προκλήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) στην μετά – Covid εποχή”, αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του ΟΑΕΠ.

Όπως ανέφερε, «μέσα στην πανδημία προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα όρια που είχαμε στους εξαγωγείς και ταυτόχρονα να μην αυξήσουμε τις χρεώσεις. Μέσα στην πανδημία ξεκίνησε και η μεταρρύθμιση του Οργανισμού».

Το 2021 είναι σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση του Οργανισμού, μετά και από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για τη νέα μορφή και την επέκταση των δραστηριοτήτων του. Από την έκδοση του ΦΕΚ θα χρειαστούν περί τους 18 μήνες για την πλήρη λειτουργία των νέων δραστηριοτήτων του ΟΑΕΠ.

Ο κ. Γιώργος Βελιζιώτης, Εμπορικός Διευθυντής Euler Hermes Hellas στην ομιλία του με τίτλο «Παγκόσμιο Εμπόριο: νέες ευκαιρίες, παλιοί κίνδυνοι και ο ρόλος της ασφάλισης πιστώσεων για ασφαλείς διεθνείς εμπορικές συναλλαγές», ανέφερε ότι η Euler Hermes διατηρεί παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία που ενσωματώνει τα κριτήρια ESG για τους πελάτες της.  Ο ίδιος ανέφερε ότι ροβλέπεται ανάπτυξη +15,9% σε αξία του παγκόμιου εμπορίου το επόμενο διάστημα, με τις ΗΠΑ και Κίνα να οδηγούν την επανεκκίνηση. Το 2022 θα επιστρέψει η Ευρώπη σε προ covid επίπεδα, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά.

«Πρέπει όλοι να καταλλάβουν ότι η ασφάλιση πιστώσεων δεν είναι κόστος, δεν είναι αναγκαίο κακό. Πρέπει οι Έλληνες εξαγωγείς να το καταλάβουν αυτό, γιατί η Ελλάδα υπολείπεται σε ποσοστά ασφάλισης σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, παρουσιάζοντας μονοψήφιο ποσοστό ααφάλισης», επεσήμανε.

Ο κ. Γεράσιμος Τζέης, Managing Director Atradius Hellenic Branch, στην ομιλία του με τίτλο «Ασφάλιση Εξαγωγικών Πιστώσεων. Το ιδανικό χρηματοπιστωτικό εργαλείο για τον Έλληνα εξαγωγέα”, ανέφερε ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ίσως η πιο άκυρη ερώτηση είναι «τί χρειάζομαι την ασφάλιση πιστώσεων». Είδαμε με την πανδημία όλος ο πλανήτης να έχει παγώσει και να καταρρέουν μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Θα φανεί όταν τα κράτη πάψουν να υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις, ανέφερε ο κ. Τζέης, επισημαίνοντας τα ευεργετήματα που προσφέρει η ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων και συγκεκριμένα: credit control, ασφαλής ανάπτυξη στο εξωτερικό, αποζημίωση επισφαλιών και εξασφάλιση χρηματοδότησης. 

The post Credit Insurance Awareness: Τι λένε κορυφαία στελέχη για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία της 15.6.2021 (Ορθή Επανάληψη)

Next Article

Public Business: Συνεργασία με τη Lamda Development για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Public Business: Συνεργασία με τη Lamda Development για το Ολυμπιακό…