ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Creta Farms: Η απορρόφηση της Λακωνικής, τα vegan σχέδια και τα κομβικά ακίνητα

Share:

Σε συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Λακωνική Τροφίμων προχώρησε ο όμιλος Impala Invest, στον οποίο ανήκει η Creta Farms, κατόπιν έγκρισης της από τη γενική συνέλευση των δύο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, η Creta Farms θα αυξήσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της και θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Creta Farms: Βαφτίσια και αλλαγή έδρας

Τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά της η Λακωνική βρίσκονται σε Περιστέρι Αττικής, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη και έχουν σημαντική περιουσιακή αξία, αλλά και μείζονα επιχειρησιακή σημασία. Συγκεκριμένα, σε αυτά περιλαμβάνεται το εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στην Σπάρτη αλλά και οι βιομηχανικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που η Creta Farms θα μπορέσει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει.

Εξώδικο της Creta Farms προς τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη

Σε αυτό το πλαίσιο, η Creta Farms:

  • ενισχύει την παραγωγική της γραμμή με την εισφορά του ανακαινισμένου εργοστασίου στη Σπάρτη και δυο μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων Logistics σε Περιστέρι και Θεσσαλονίκη,
  • ισχυροποιεί την καθαρή της θέση με την εισφορά 4,43 εκ. ευρώ, και
  • επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που θα της επιτρέψουν να προσφέρει τα προϊόντα της σε ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, που εκπροσωπεί τους μετόχους της επιχείρησης: «Ήδη, από τις αρχές του 2021, το 80% της παραγωγής της Λακωνικής μεταφέρθηκε από τη Σπάρτη στο Ρέθυμνο, ενώ στο εργοστάσιο της Λακωνικής στη Σπάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή vegan προϊόντων στα οποία επεκτείνεται η Creta Farms. Η Λακωνική θα γίνει πιο παραγωγική και θα απεγκλωβιστεί από τα προϊόντα όγκου τα οποία θα παράγονται στο Ρέθυμνο».

The post Creta Farms: Η απορρόφηση της Λακωνικής, τα vegan σχέδια και τα κομβικά ακίνητα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανησυχία των Βρυξελλών για την έκρηξη των συνταξιοδοτήσεων

Next Article

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σκασίλα μου που δεν με μνημονεύει το Ρωσικό Πατριαρχείο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Την υπεύθυνη στάση που έχει τηρήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην εκκλησιαστική διαμάχη…