CSG: Η τσεχική αμυντική εταιρεία είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες στον κόσμο

Czechoslovak Group and Poland's WB Group join ASD, strengthening European defence industry representation at EU level


Οι μετοχές της τσεχικής αμυντικής εταιρείας Czechoslovak Group (CSG) σημείωσαν άνοδο άνω του 30% κατά το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας το συνεχές ενδιαφέρον των επενδυτών για τις αμυντικές εταιρείες εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης της Ευρώπης για στρατιωτική κυριαρχία, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η CSG, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αμυντικές εταιρείες στον κόσμο, έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο Euronext στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι μετοχές διαπραγματεύτηκαν 31,2% υψηλότερα περίπου στις 12 μ.μ. ώρα Λονδίνου (7 π.μ. ET), έχοντας σημειώσει άνοδο έως και 32% νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Η εταιρεία με έδρα την Πράγα, η οποία κατασκευάζει οπλισμένα οχήματα, πυρομαχικά και προηγμένα αμυντικά συστήματα, συγκέντρωσε συνολικά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στην αρχική δημόσια προσφορά της.

Το Euronext δήλωσε ότι η εισαγωγή σηματοδότησε τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά αμυντικού τομέα που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο, τόσο από άποψη ποσού που αντλήθηκε όσο και από άποψη κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο για την CSG, καθώς εντασσόμαστε στην αγορά Euronext Amsterdam και χαιρετίζουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι επενδυτές», δήλωσε ο Michal Strnad, πρόεδρος της CSG.

«Η εισαγωγή μας σε χρηματιστήριο καταδεικνύει τη δέσμευσή μας σε υψηλά πρότυπα διαφάνειας, γνωστοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης και ενισχύει την ικανότητά μας να επενδύουμε στην καινοτομία, να επεκτείνουμε την παγκόσμια εμβέλειά μας και να εκπληρώνουμε την αποστολή μας να αποτελούμε έναν κρίσιμο μακροπρόθεσμο προμηθευτή προηγμένων αμυντικών και βιομηχανικών λύσεων σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και σε κυβερνητικούς εταίρους παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Czechoslovak Group and Poland's WB Group join ASD, strengthening European defence industry representation at EU level

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων