ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το Cyber Insurance είναι προϊόν αξίας που οι πελάτες πρέπει να κατανοήσουν

Share:

Την ανάγκη εκπαίδευσης και κατανόησης των πελατών και των στελεχών εταιριών για την ασπίδα που προσφέρουν οι υπηρεσίες του Cyber Insurance σε ένα περιβάλλον που ψηφιοποιείται ταχύτατα και μεταβάλλεται διαρκώς προέβαλαν οι ειδικοί του πρώτου πάνελ του συνεδρίου Cyber Insurance & Incident Response Conference 2021 το οποίο διεξάγεται ψηφιακά στη LiveOn, την πρώτη πλήρη ψηφιακή πλατφόρμα και στο τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο της, το LiveOn Expo Complex.

Συντονιστής του πάνελ με τίτλο «Τάσεις και Προοπτικές της Αγοράς ασφάλισης Cyber Insurance», ήταν ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος Cyber Privacy Risks Insurance Advisor, της Cromar Insurance Brokers Ltd.

Στο πάνελ μετείχαν οι κ.κ. Κώστας Βούλγαρης Financial Lines Manager της AIG,  Σπύρος Λαθούρης, IT Security & Cyber Risks Expert, του Ομίλου Howden Matrix και η κα Δήμητρα Ξηντάρα, Senior Cyber Risk Strategist, του Ομίλου Eurolife FFH.

Όπως είπε ο κ. Γεωργόπουλος «τα στελέχη χρειάζονται εκπαίδευση για να αντιληφθούν τι πουλάμε», ενώ ο κ. Λαθούρης της Howden Matrix σημείωσε ότι το Cyber Insurance, είναι ένα προϊόν αξίας που προσφέρει περισσότερα από όσο κοστίζει, το οποίο ενηλικιώνεται σταθερά και η αγορά ωριμάζει. Στάθηκε στην ανάγκη να καταλάβουν τον πραγματικό κίνδυνο οι πελάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη της AIG από πολλές μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν αντιληφθεί το μικρό κόστος του ασφαλίστρου ούτε την ανάγκη να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις τους, θεωρώντας ότι καλύπτονται επειδή είναι e shops που χρησιμοποιούν προϊόντα π.χ. της Microsoft ή έχουν συνεργασία με μία μεγάλη τράπεζα. Αλλά το 14% των ζημιών είπε προέρχεται από λάθος παραμετροποίηση του cloud.

Σύμφωνα με την κα Δήμητρα Ξηντάρα της Eurolife, υπάρχει ανάγκη εκπαίδευσης για να κατανοήσουν οι πελάτες ότι π.χ. στο Cloud, ανάλογα με το μοντέλο που επέλεξαν και μπορεί να είναι υβριδικό, μπορεί να έχουν και οι ίδιοι μερίδιο του κινδύνου.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό του underwriting, καθώς οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν οδηγίες και όρους που αναλύονται σε μακροσκελή απαιτητικά τεχνικά κείμενα, με λεπτομέρειες ακόμα για ένα μικρό καλώδιο, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη η αγορά βρίσκεται σε φάση παραμετρικού underwriting, πολλοί παράγοντες πρέπει να υπολογιστούν σωστά και τελικά ενδέχεται να μην είναι όλοι οι κίνδυνοι ασφαλίσιμοι.

The post Το Cyber Insurance είναι προϊόν αξίας που οι πελάτες πρέπει να κατανοήσουν appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ξεκινά το Project Future Junior για νέους από 14 έως 17 ετών

Next Article

“Future of Cyber”: Μεγάλη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού – Παγκόσμια έρευνα της Deloitte

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Deloitte δημοσίευσε πρόσφατα την παγκόσμια έκθεση “Future of Cyber”…