ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Με δέλεαρ το μέρισμα από κουπόνια τιτλοποιήσεων ξεκινά στην ΕΝΑ plus η Phoenix Vega

Share:

Ξεκινά την Παρασκευή, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Phoenix Vega Mezz στην ΕΝΑ plus της Εναλλακτικής Αγοράς, με δέλεαρ για τους μετόχους της τράπεζας Πειραιώς που έμειναν κι έγιναν μέτοχοι και της Phoenix Vega, το προσδοκώμενο μέρισμα από τα κουπόνια των τιτλοποιήσεων.

Μέτοχοι της Phoenix Vega Mezz, είναι όσοι ήταν μέτοχοι της Πειραιώς στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής. Κάθε μέτοχος της Πειραιώς, κατά την παραπάνω ημερομηνία, έλαβε δωρεάν μετοχές της Phoenix Vega Mezz Ltd, σε αναλογία 1 προς 1. Δηλαδή, για κάθε 1 μετοχή Πειραιώς Financial Holdings που κατείχε έλαβε 1 δωρεάν μετοχή της κυπριακής Phoenix Vega Mezz Ltd.

H απόσχιση, έγινε με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της Πειραιώς Financial Holdings, κατά το ποσό των 0,05 ευρώ, από 1 ευρώ σε 0,95 ευρώ ανά μετοχή και καταβολή του ποσού της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου σε είδος, ύψους 62,5 εκατ. ευρώ.

Η «Phoenix Vega Mezz Ltd», με μετοχικό κεφάλαιο 62,5 εκ. ευρώ, κατέχει το 65% των ομολογιών ενδιάμεσης και το 45% των ομολογιών χαμηλής διαβάθμισης από τις τιτλοποιήσεις απαιτήσεων Phoenix και Vega. Οι ενδιάμεσης διαβάθμισης ομολογίες της τιτλοποίησης Vega φέρουν κουπόνι 9% και οι αντίστοιχες της Phoenix κουπόνι 7%.

Η καταβολή των παραπάνω κουπονιών προηγείται της αποπληρωμής κεφαλαίου των τίτλων πρώτης διαβάθμισης (senior notes), τις οποίες έχει διακρατήσει κατά 100% η Πειραιώς.

Η Phoenix Vega Mezz Ltd αναμένεται να εισπράξει τόκους, από τις ομολογίες που κατέχει για την πρώτη διετία. Από αυτά τα έσοδα θα αποδίδει με τη σειρά της μέρισμα στους μετόχους. Μετά την πρώτη διετία η ροή εισπράξεων της Phoenix Vega Mezz και συνεπώς και τα πιθανά μερίσματα που μπορεί να δίνει θα εξαρτηθούν από την πορεία των ανακτήσεων.

 

The post Με δέλεαρ το μέρισμα από κουπόνια τιτλοποιήσεων ξεκινά στην ΕΝΑ plus η Phoenix Vega appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΛΛΑΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ

Next Article

Χρηματιστήριο: Ελαφρό προβάδισμα για τους αγοραστές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ενθαρρυντικά τα σημάδια από την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στην…