ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Δικαστική… συνέχεια για την εξυγίανση της GAP

Share:

Έφεση άσκησε η Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στην πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την οποία απερρίφθη η αίτησή της για επικύρωση σχεδίου εξυγίανσης των GAP και Banana Republic.

Το δικαστήριο αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του σχεδίου εξυγίανσης που προέβλεπε είσοδο ως επενδυτή της Yamaran Ενδυμάτων, εταιρείας των Στέφανου Μαρινόπουλου του Ιωάννη και Ειρήνης-Ζαφειρία Μαρινοπούλου συζύγου του Στέφανου Μαρινόπουλου.

Η αίτηση που έφερε τη σύμφωνη γνώμη του 79,05% των πιστωτών της συζητήθηκε στα τέλη του 2020 αλλά η απόφαση αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ τον Ιούλιο.

Κατά τη δικαστική απόφαση τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας εμφανίζονται σταθερά αρνητικά τα τελευταία έτη, οι ζημιές της διευρύνονται ενώ από το 2016 και έπειτα δεν εξυπηρετεί το ομολογιακό δάνειο που έχει λάβει καταβάλλοντας μόνο τόκους.

Στο Ελληνικό Δημόσιο και στον e-ΕΦΚΑ η εταιρεία με βάση τα στοιχεία του Μαΐου του 2020 όφειλε συνολικά 802.183 ευρώ, σε ΟΤΑ 1.351 ευρώ, σε ανέγγυους πιστωτές 5.346.525 ευρώ, εκ των οποίων τα 3,606 εκατ. ευρώ αφορούσαν οφειλές προς τις εταιρείες Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ, ΦΑΜΑΡ, και Αφοί Μαρινόπουλοι, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

 

The post Δικαστική… συνέχεια για την εξυγίανση της GAP appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ρυθμιζόμενη Πληροφορία: Αγορές Ιδίων Μετοχών (Απόφαση ΕΓΣ 17/6/2020)

Next Article

ΙΟΒΕ: Ενίσχυση του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών – Ποιοι κλάδοι «έτρεξαν» το β’ τρίμηνο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ενισχύθηκε τον Αύγουστο ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και διαμορφώθηκε…