ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Ο ΣΕΒ έχει πλέον 33 μέλη, start up εταιρείες

Share:

ΟΙ επιχειρήσεις δεν πρέπει ποτέ να επιστρέψουν στον προ κρίσης και πανδημίας τρόπο λειτουργίας επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος που στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις και το πρόγραμμα δράσης του Συνδέσμου για την επόμενη χρονική περίοδο.

Στα 33 έφτασαν τα νέα μέλη του ΣΕΒ που προέρχονται από την κοινότητα των startup.

Στη συνέχεια, τον απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων για το έτος 2020 έκαναν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο Γενικός Διευθυντής Αλέξανδρος Χατζόπουλος, ενώ ακολούθησε σύνοψη ευρημάτων έρευνας της εταιρείας ερευνών MRB HELLAS για την αντίληψη της κοινωνίας για την επιχειρηματικότητα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Μαύρο.

 • Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέλαβε η κα. Νέλλυ Κάτσου, Αντιπρόεδρος & Συνιδρύτρια VNK CAPITAL, η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο σώμα.

Τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη στο ΔΣ του ΣΕΒ στη θέση του κ. Σπύρου Φιλάρετου ενέκρινε η Γενική Συνέλευση και όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαλεξόπουλος, στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΒ θα συμμετέχουν και οι κ.κ. Βασίλης Ψάλτης και Μάρκος Βερέμης.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σημείωσε ότι, με βάση και τα ευρήματα της έρευνας της MRB, διαμορφώνεται μια θετική συναντίληψη, τόσο στην κοινωνία, όσο και στις επιχειρήσεις, αναφορικά με τις κρίσιμες προτεραιότητες, τις οποίες συνόψισε ως εξής:

 • Να φέρουμε πιο κοντά τις επιχειρήσεις στην κοινωνία, ξεκινώντας από το τι μπορούμε εμείς, οι επιχειρήσεις, να κάνουμε καλύτερα.
 • Να προωθήσουμε τη συλλογική μας ικανότητα σαν κοινωνία και οικονομία να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς.
 • Να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εργαζόμενων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.
 • Να δουλέψουμε συστηματικά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας μας, με τρόπο που συνδυάζει βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα.
 • Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιταχύνουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό.
 • Να δουλέψουμε για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ως βάση για μια πιο ανθεκτική οικονομία με καλύτερες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «στόχος μας είναι μια συμπεριληπτική, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή δεν θα επιτευχθεί νομοτελειακά. Αλλά θα πρέπει να την κατακτήσουμε. Και σε αυτό, εκτός από πόρους, χρειάζονται τομές, αλλαγές και ρήξεις». Σημείωσε ακόμη ότι «οι επιχειρήσεις είμαστε οργανικό κομμάτι της κοινωνίας. Μπορούμε και οφείλουμε να γίνουμε φορείς αλλαγής σε αυτή την κατεύθυνση». Και κατέληξε ότι «όλα τα παραπάνω συγκλίνουν σε μια οικονομικά ισχυρή χώρα με ανοικτούς ορίζοντες, και ευκαιρίες για όλους».

Αντοχή και προσαρμοστικότητα από την ελληνική βιομηχανία

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευθύμιος Ο. Βιδάλης στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα στον χειρισμό της κρίσης από τη χώρα μας και την πολιτεία, αλλά και από την κοινωνία, τονίζοντας

 • «ότι σίγουρα ωφέλησε τη φήμη της Ελλάδας η διαχείριση της κρίσης όπως και επίσης επιτάχυνε τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Κάναμε, για παράδειγμα, άλμα στην ψηφιοποίηση, αλλά και οι επιχειρήσεις έδειξαν μεγάλη προσαρμοστικότητα», ενώ σημείωσε ότι «ταυτόχρονα η βιομηχανία μας έδειξε τις αντοχές της και επιβεβαίωσε την ορθότητα των στόχων, που έθεσε ο Πρόεδρός μας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στην περυσινή μας Γενική Συνέλευση».

Ο κ. Βιδάλης αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την υποστήριξή τους και την υπηρεσία του ΣΕΒ για τη δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφέρθηκε στις νέες ομάδες και επιτροπές που συγκρότησε ο ΣΕΒ με στόχο -όπως τόνισε- να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες και προκλήσεις της οικονομίας μας.

Δυναμική άνοδος των μελών από τις startups

Στην ομιλία του στα μέλη ο Γενικός Διευθυντής Αλέξανδρος Χατζόπουλος έκανε τον απολογισμό του έργου για τη χρονιά που πέρασε. Μια χρονιά, που παρά την πανδημία, ήταν για τον ΣΕΒ πολύ δημιουργική και πολύ παραγωγική.

Ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι ο ΣΕΒ αύξησε τα μέλη του και διατήρησε τον πλουραλισμό και τον πλούτο της εκπροσώπησης επιχειρήσεων, από τους κυριότερους κλάδους της οικονομίας μας, αλλά και από όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι 33 νέα μέλη προέρχονται από τη δυναμική κοινότητα των startups.

Σχετικά με τις δράσεις του ΣΕΒ ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι

 • «η έμφαση στην ανάπτυξη των ανθρώπων, των νέων, των εργαζόμενων κάθε γενιάς και ηλικίας βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων του οργανισμού», σημειώνοντας, μεταξύ των άλλων, ότι η συνεργασία μας με τα Πανεπιστήμια είναι μια στρατηγική επιλογή την οποία θα συνεχίσουμε συστηματικά.

Τα πάνελ θεματικών προτεραιοτήτων

Στη συνέχεια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, παρουσίασαν τις θεματικές προτεραιότητες του Συνδέσμου στα μέλη. Ειδικότερα μίλησαν για:

 • Βιομηχανική Στρατηγική και ESG: Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ
 • Εργασιακά, Εκπαίδευση & Δεξιότητες: Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA A.E.
 • Φορολογικά θέματα: Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.
 • Καινοτομία: Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος ΔΣ, UPSTREAM A.E.
 • Πράσινη Οικονομία: Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
 • Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη & Ισότητα: Η κα. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε.
 • Δράσεις για ΜμΕ: Ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Μ.Γ. Α.Ε.

The post Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Ο ΣΕΒ έχει πλέον 33 μέλη, start up εταιρείες appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανακοίνωση Έγκρισης Πληροφοριακού Δελτίου και Έναρξης Περιόδου Αποδοχής

Next Article

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Τρίτη, καθώς οι…