ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 12,9% της ΝΔ –

Share:

H έρευνα καταγράφει επίσης σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους δημοφιλέστερους υπουργούς.

Ταυτόχρονα, η μέτρηση της Alco περιλαμβάνει και ενδιαφέροντα ευρήματα ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία, τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ25 με 3,3%.

 

Υπεροχή Μητσοτάκη

Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα παραμένει και σε αυτή την έρευνα. Ειδικότερα, 39% εμπιστεύεται τον Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, έναντι 22% που απαντά το ίδιο για τον Αλ. Τσίπρα. Ενα 35% απαντά κανέναν από τους δύο.

Δημοφιλέστεροι υπουργοί

Οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν και τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στην πρώτη πεντάδα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (52% θετική γνώμη), Υγείας Β. Κικίλιας (44% θετική γνώμη), Κυριάκος Πιερρακάκης (34% θετικές γνώμες), Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος (33%) και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (32%).

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός

Με συντριπτικό ποσοστό 57% οι πολίτες συμφωνούν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (υγειονομικοί, φροντίδα ηλικιωμένων).

Χειρισμοί κυβέρνησης

Το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ έως αρκετά ικανοποιημένο από τους χειρισμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας, έναντι 54% που απαντά λίγο έως καθόλου.

Περιορισμοί

Να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους ζητεί το 46% των πολιτών, έναντι 41% που απαντά το αντίθετο.

Εργασιακό

Ως προς το εργασιακό, το 55% κρίνει ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου.

Ασφάλεια

Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 48%) δηλώνει ότι νιώθει λιγότερο ασφαλής από ό,τι πριν από 3 χρόνια. Το 33% νιώθει το ίδιο, ενώ 12% νιώθουν περισσότερο ασφαλείς

Ταυτότητα της έρευνας της ALCOΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στόχος οι μηδενικοί θάνατοι στην άσφαλτο μέχρι το 2050

Next Article

Γιατί το Χρηματιστήριο ξέμεινε με το… stock picking

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αδυναμία διαμόρφωσης τάσης καταγράφεται στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο ρόλος της…