ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Απάντηση Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στις δηλώσεις Μιχαηλίδου

Share:

Απάντηση στις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, σχετικά με τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα το 2017 έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει η διευθύνουσα την Εισαγγελία, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά και πως δεν υπήρχε καμία αναφορά – καταγγελία για τον μικρό Ανδρέα πριν από το 2018 όταν έφτασε στη Δικαιοσύνη η καταγγελία για την κακοποίηση της αδελφής του. Και αυτό «καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

«Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη καθιστούμε γνωστά τα εξής :

1] Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κλπ] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.

2] Καμία αναφορά – καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

3] Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας – από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής – θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κορονοϊός: Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω παραβίασης των μέτρων

Next Article

Νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό ΕΦΚΑ: Απορρίφθηκε η ένσταση συνταγματικότητας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει…