Domes resorts: Τί σηματοδοτεί η επέκταση στην Πορτογαλία με νέα τουριστική μονάδα
Η επέκταση στη Μέση Ανατολή μπορεί να περιμένει ακόμα για την Domes Resorts, η οποία ενισχύει την παρουσία της στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με τον ξενοδοχειακό όμιλο HIP, με την ένταξη του Cascade Wellness Resort στο Algarve στο χαρτοφυλάκιό της. Πρόκειται για τη δεύτερη επενδυτική κίνηση της εταιρείας στη χώρα μετά από 4 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, ο Δρ. Γιώργος Π. Σπανός, διευθύνων σύμβουλος της Domes Resorts, είχε συναντηθεί με ανώτερα στελέχη της Marriott International για να ενισχύσει τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων και να διερευνήσει μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Tότε ο κ. Σπανός είχε έρθει σε επαφή με τον Hitesh Gandhi, αντιπρόεδρο Ανάπτυξης της Marriott International σε Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ, τον Shady Hassan, αντιπρόεδρο Ανάπτυξης Καταλυμάτων της Marriott International σε Βόρεια Αφρική και τον Sandeep Walia, διευθύνοντα σύμβουλο Λειτουργιών, Μέση Ανατολή & Πολυτέλεια, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Σε αυτή τη φάση τα σχέδια αυτά παγώνουν και τα βλέμματα στρέφονται ξανά στην Ευρώπη, καθώς ο όμιλος αναλαμβάνει τη διαχείριση του πεντάστερου resort, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP), ενός από τους σημαντικούς ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση των Blackstone και GIC.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ξενοδοχείο διαθέτει 164 δωμάτια και σουίτες σχεδιασμένα με έμπνευση από την Πορτογαλική Εποχή των Ανακαλύψεων (15ο-16ο αι.).
Παράλληλα, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων, με πισίνες, spa, γυμναστήριο, γήπεδα τένις και γήπεδα ποδοσφαίρου προδιαγραφών FIFA, καθιστώντας το ιδανικό τόσο για αναψυχή όσο και για ταξίδια που αφορούν αθλητικές δραστηριότητες. Η γαστρονομική του πρόταση εκτείνεται σε τέσσερα venues που συνδυάζουν διεθνή και ντόπια κουζίνα, ενώ οι παροχές για οικογένειες, όπως το kids club και η ακαδημία ποδοσφαίρου, συμπληρώνουν την εμπειρία διαμονής.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος, με αυτή την κίνηση κάνει δύο συνολικά τους προορισμούς εκτός Ελλάδος που δραστηριοποιείται, μετά την Πορτογαλία, δύο ξενοδοχεία, και την Ισπανία, με μία μονάδα σουιτών στην Τενερίφη.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


