e-ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο αναλυτικός «χάρτης» πληρωμών έως 2 Ιανουαρίου 2026

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 24 έως 28 Νοεμβρίου - FinanceNews.gr



Πληρωμές έως τις 2 Ιανουαρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι δικαιούχοι από επιστροφές εισφορών έως επιδόματα και προγράμματα απασχόλησης

 

Ένα νέο «κύμα» πληρωμών προς δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έως και τις 2 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 26.885.193,93 ευρώ και αφορά 30.450 πολίτες.

Οι καταβολές εντάσσονται στον προγραμματισμό τακτικών πληρωμών των δύο φορέων και σχετίζονται με επιστροφές εισφορών, επιδόματα ανεργίας, ενισχύσεις μητρότητας και προγράμματα απασχόλησης.

Επιστροφές εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ

Στις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πληρωμές ύψους 2.085.193,93 ευρώ προς 1.300 δικαιούχους. Οι καταβολές αφορούν επιστροφές εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους, στο πλαίσιο εκκαθαρίσεων προηγούμενων περιόδων.

Στόχος, σύμφωνα με κύκλους του φορέα, είναι η σταδιακή επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφών και η μείωση των εκκρεμοτήτων.

ΔΥΠΑ: Επιδόματα, άδειες μητρότητας και προγράμματα απασχόλησης

Παράλληλα, η ΔΥΠΑ θα προχωρήσει σε πληρωμές που αγγίζουν τα 24,8 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν επιδόματα ανεργίας και συναφή επιδόματα, ενισχύσεις για άδεια μητρότητας, καθώς και χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο ενεργών προγραμμάτων απασχόλησης και κοινωφελούς χαρακτήρα.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πληρωμές αυτές συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση των εισοδημάτων σε μια περίοδο αυξημένων οικονομικών αναγκών, αλλά και με την υποστήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Οι διαδοχικές καταβολές από τους δύο φορείς εντάσσονται στη στρατηγική περιορισμού των καθυστερήσεων και στην ενίσχυση της προβλεψιμότητας για τους δικαιούχους. Παράλληλα, λειτουργούν ως «γέφυρα» στήριξης σε μια περίοδο όπου το ενδιαφέρον στρέφεται στη σταθερότητα εισοδημάτων, την κάλυψη αναγκών και την ενεργή συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων