ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το 100% της Telekom Romania Mobile έχει πλέον ο ΟΤΕ, μετά την εξαγορά και του ποσοστού 30%

Share:

Tην εξαγορά του 30% της Telekom Romania Mobile (TKRM), έναντι ποσού 58,9 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΤΕ και ο Οργανισμός αποκτά πλέον το 100% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Μπορεί τώρα, να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού του (54%) στην εταιρία της σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania Communications (TKR), βάσει της συμφωνίας που έχει με την Orange.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (“ΟΤΕ”), σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών του, την 28η και 30ή Ιουλίου 2021, αναφορικά με την πρόθεση του να αποκτήσει το 30% της Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM) από την Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”), ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονιστική έγκριση της πώλησης στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην TKR, ανακοινώνει ότι, στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, ολοκλήρωσε την εξαγορά του ποσοστού αυτού.

Συνεπώς, ο ΟΤΕ ελέγχει τώρα σχεδόν το 100% της TKRM. Το τελικό τίμημα, αντανακλώντας την μετοχική αξία, ανήλθε στα 58,9 εκ. ευρώ».

Ο ΟΤΕ θα πουλήσει τώρα, το ποσοστό του στην Telekom Romania η αξία του οποίου έχει καθοριστεί στα 268 εκ. ευρώ. Η πώληση στην εταιρία Orange έχει συμφωνηθεί ότι θα γίνει μέχρι το Δεκέμβριο φέτος.

Όμως το καθαρό έσοδο της πώλησης θα προκύψει αφού θα έχουν αφαιρεθεί τα έξοδα συναλλαγής και οι απαιτούμενες προβλέψεις. Το ποσό αυτό μείον το κόστος της αγοράς του 30% της Telekom Romania Mobile που ήταν 58,9 εκ. ευρώ, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ ως έκτακτο μέρισμα.

Στο μεταξύ ο ΟΤΕ που θα μείνει μόνον στην κινητή τηλεφωνία στη Ρουμανία, επένδυσε περίπου 13,4 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των συστημάτων της Telekom Romania Mobile και θα προχωρήσει σε επιπλέον επενδύσεις για την δημιουργία νέων ψηφιακών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο δεν αποκλείεται μετά τον οριστικό διαχωρισμό κινητής και σταθερής στην Ρουμανία και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Orange, ο όμιλος ΟΤΕ να εξετάσει την πώληση και του βραχίονα κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών.

The post Το 100% της Telekom Romania Mobile έχει πλέον ο ΟΤΕ, μετά την εξαγορά και του ποσοστού 30% appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τέταρτη συναπτή συνεδρίαση απωλειών για τον Dow υπό το βάρος ανησυχιών για πανδημία – οικονομία

Next Article

Παπαευαγγέλου: Εξασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων μέσω συστηματικού ελέγχου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Παπαευαγγέλου: Εξασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων μέσω συστηματικού ελέγχου Thu,…