ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Εφοδος ευρωπαϊκών αρχών στα γραφεία της Gazprom στη Γερμανία

Share:

Έφοδο στα γραφεία της Gazprom στην Γερμανία πραγματοποίησαν αξιωματούχοι της Ε.Ε., προκειμένου να εξετάσουν τον πιθανό ρόλο της εταιρείας στην εκτόξευση των ενεργειακών τιμών σε επίπεδα ρεκόρ για ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν γραφεία εταιρειών φυσικού αερίου, μεταξύ αυτών της Gazprom Germania και της Wingas.

Η επιχείρηση είναι μέρος σχετικής έρευνας των ευρωπαϊκών αρχών για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά το ενδεχόμενο η Gazprom να προκάλεσε αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου και να ενέτεινε την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση στον τομέα του φυσικού αερίου είχε εκκινήσει πολύ πριν την ρωσική εισβολή. Στα τέλη του 2021, η κρίση εντάθηκε εν μέρει διότι η Gazprom, ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, έθεσε πλαφόν στην παροχή επιπλέον φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σε μία περίοδο όπου τα αποθέματαν βρίσκονταν σε χαμηλά δεκαετίας.

Μάλιστα, νωρίτερα μέσα στο 2022 ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για την ενεργειακή κρίση, η οποία οδήγησε σε κλείσιμο και πολλών εργοστασίων στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν παρακολουθει στενά τις κινήσεις της Gazprom στις αγορές φυσικού αερίου. Η Ευρωπαία Επίτροπος ενέργειας Kadri Simson δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα στον Μάρτιο ότι η Κομισιόν προσπαθούσε να εντοπίσει στοιχεία για το ενδεχόμενο αντιμονοπωλιακής συμπεριφοράς. Η σχετική έρευνα είχε ξεκινήσει επίσης πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Αντιστάθηκε το Λονδίνο

Next Article

Τρία νέα προγράμματα για την Ψυχική Υγεία ύψους 49,4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τρία νέα προγράμματα, ύψους 49,4 εκατ. ευρώ, κατέθεσε για έγκριση…