ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Έγκριση αναμένει η S&P Global που με την εξαγορά της HIS Markit δημιουργεί κολοσσό

Share:

Την έγκριση για τη μεγαλύτερη διεθνή εξαγορά πέρυσι ύψους 44 δις δολαρίων  της IHS Markit Ltd, αναμένει ο πάροχος επιχειρηματικών πληροφοριών S&P Global Inc (μητρική εταιρία της S&P).

Η αμερικανική εταιρία S&P Global έχει ζητήσει την έγκριση της ΕΕ με την απόφαση να αναμένεται έως τις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού ερευνά επίσης τη συμφωνία, με προθεσμία την 19η Οκτωβρίου για την αρχική της εξέταση.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και είναι η τελευταία στον κατακερματισμένο κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πληροφόρησης, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν one-stop shops για να προσελκύσουν τους μεγαλύτερους πελάτες και να επενδύσουν στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ήδη και οι δύο εταιρίες προέρχονται από μία σειρά εξαγορών εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίες ενίσχυαν σταθερά το μέγεθός τους.

Η Κομισιόν μπορεί να εγκρίνει τη συμφωνία με ή χωρίς «αστερίσκους» μετά την προκαταρκτική εξέτασή της ή μπορεί να ξεκινήσει μια τετράμηνη έρευνα εάν έχει σοβαρές ανησυχίες.

The post Έγκριση αναμένει η S&P Global που με την εξαγορά της HIS Markit δημιουργεί κολοσσό appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συναλλαγές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ OPTIMA BANK Α.Ε. (ρυθμιζόμενη πληροφορία Ν.3556/2007)

Next Article

Οριακά σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο – Ανοδος με “βήμα σημειωτόν”

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με οριακή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση,…