ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Tι είναι το Oxygen Fund,  το πρώτο παγκοσμίως περιβαλλοντικό metahub θα εδρεύει στην Σχοινούσα

Share:

 Το οξυγόνο είναι το 8ο στοιχείο στο περιοδικό πίνακα. Είναι ένα άχρωμο, διατομικό αέριο σε καθαρή μορφή σε κανονική θερμοκρασία και πίεση. Όμως πέραν από τη χημική του διάσταση το οξυγόνο είναι κάτι παραπάνω. Είναι η πηγή ζωής.

Η ύπαρξη του είναι απαραίτητη για την επιβίωση όλων των ζώντων οργανισμών αλλά και δείκτης υγείας και υψηλής ποιότητας του περιβάλλοντος.

Αυτή η διττή φύση του αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την ίδρυση του ομώνυμου Metahub. Ενός οικοσυστήματος όπου η έρευνα  και η τεχνογνωσία  από την μια μεριά  και η επιχειρηματικότητα από την άλλη συνδέονται, αλληλοσυμπληρώνονται και συνεργάζονται αρμονικά θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον.

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, πως το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης έχει οδηγήσει σε μία μη αναστρέψιμη υποβάθμιση των περιβαλλοντικών συστημάτων, εξάντληση και υποβάθμιση των φυσικών πόρων, υπερθέρμανση του πλανήτη και κλιματική αλλαγή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πλήθους προβλημάτων και αδιεξόδων που απαιτούν άμεση δράση.

 

Το Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ελλάδα αποτελείται κυρίως από μια γενιά με προηγμένα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά προσόντα, αντίληψη και διορατικότητα, που αναζητά τρόπους να στηρίξει την χώρα μας χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της και τον ενθουσιασμό της ως αιχμή του δόρατος.

Μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, αποτελεσματικό συντονισμό και υπεύθυνη εφαρμογή το Oxygen Fund Metahub δημιουργεί μία αλυσίδα η οποία θα συνδέει την έρευνα με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και το μέλλον. Απαλλαγμένη από αόριστους σχεδιασμούς και προκαταλήψεις, η εν λόγω αλυσίδα όχι μόνο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Εθνικής Οικονομίας αλλά θα οδηγήσει και σε ενισχυμένη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Antonis PITTARAS, CEO Oxygen Fund Metahub

Το Oxygen Fund θα αποτελέσει έναν κόμβο για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Πράσινη Επιχειρηματικότητα που θα επεκταθεί σε ολόκληρη την χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Μέσω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, η χώρα θα στραφεί σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στο τρίπτυχο «ΠεριβαλλοντικήΟικονομικήΚοινωνική Ανάπτυξη» το οποίο με τη σειρά του θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια νέα, δυνατή, σύγχρονη Ελλάδα.

Η αντζέντα του Oxygen Fund

 

  1. Στα πλαίσιο προσαρμογής των δασικών οικοσυστημάτων στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, άμεση αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης καθώς και αντιπλημμυρική θωράκιση για τη συγκράτηση φερτών υλών, με στόχο τη φυσική αναγέννηση και αναδάσωση περιοχών προϋπολογισμού 3.000.000.
  2. Βιώσιμες Πανεπιστημιουπόλεις. Τα πανεπιστήμια πρέπει να καθοδηγούν τη μετάβαση σε μια βιώσιμη κοινωνία. Εκτός από την εκπαίδευση και την έρευνα που επικεντρώνεται στην προσαρμογή του κλίματος, τη μείωση του άνθρακα, την κυκλικότητα και την ενσωμάτωση στη φύση, η πανεπιστημιούπολη διά ολιστικών προσεγγίσεων και ολοκληρωμένων λύσεων επιτυγχάνει τον σταδιακό περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  3. Εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος 10 ελληνικών επιχειρήσεων «πιλότων» ως το 2024, στοχεύοντας στον σταδιακό περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος εν συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων με χρονικό ορόσημο το
  4. Μετατροπή των πόλεων σε Οίκο-πόλεις με στοχοθέτηση δράσεων για την διατήρηση της βιοποικιλότητας την αποκατάσταση αστικών οικοσυστημάτων καθώς και την βελτίωση των υπηρεσιών οικοσυστήματος προβαίνοντας στον μετασχηματισμό που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μη βιωσιμότητας στις πόλεις.
  5. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας «Green Deal» άμεση εφαρμογή δύο καινοτόμων δράσεων στην «γεωργία μειωμένων εισροών» με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος και την ποιοτική αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων προς όφελος του καταναλωτή.
  6. Στα πλαίσια της κλιματικής ουδετερότητας, μείωση κατά 25% του ενεργειακού αποτυπώματος πέντε κύριων ελληνικών αγροτικών προϊόντων δια της ακριβικής προσέγγισης έως το

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας «Green Deal» εφαρμογή καινοτόμων λύσεων μείωσης εκπομπών CO2 της ελληνικής ναυτιλίας

The post Tι είναι το Oxygen Fund,  το πρώτο παγκοσμίως περιβαλλοντικό metahub θα εδρεύει στην Σχοινούσα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Εκρήξεις στο Κίεβο, πληροφορίες για μάχες στη γύρω περιοχή

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας σήμερα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας σήμεραckardampikis Sun, 27/02/2022 -…