ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

H Ελλάδα τώρα μπορεί να ξεκινήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις με τη βοήθεια του Recovery Fund

Share:

H πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον τελικά υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Κορυφής, αλλάζει τελείως τα δεδομένα στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Αφενός, φέρνει πλησιέστερα την ευρωπαϊκή ενοποίηση, εμποδίζοντας τον οικονομικό κατακερματισμό της ευρωζώνης, ένα πάγιο αίτημα των φιλευρωπαϊστών και υποστηρικτών της μεγαλύτερης ομοσπονδοποίησης.
  • Αφετέρου, παρέχει στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας στην οικονομία, αλλά και να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, το οποίο θα αποτελέσει την πρόταση της χώρας για να απορροφηθούν τα προτεινόμενα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νέα κονδύλια….

Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος με τα έμπειρα στελέχη και τη συσσωρευμένη πείρα που διαθέτει και μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων της, μπορεί να συνδράμει την Πολιτεία, ώστε να υλοποιήσει το επόμενο μεγάλο βήμα.

Ήδη οι αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν πιο αισιόδοξα σενάρια για την ύφεση στην Ελλάδα, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας”

Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ρυθμό ανάπτυξης -6% για φέτος και θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης +5,5% για το 2021…

{Απόσπασμα κειμένου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που πρωτοδημοσιεύτηκε την 30η Μαϊου 2020, στην εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ}

The post H Ελλάδα τώρα μπορεί να ξεκινήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις με τη βοήθεια του Recovery Fund appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΚΕΠ Plus για επιχειρήσεις

Next Article

Επενδυτική Στρατηγική: O ανθρώπινος εγκέφαλος είναι …ο … ισχυρότερος σύμμαχος αλλά και ..ο …χειρότερος εχθρός

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
γράφει ο Θεόδωρος Γιαμιάς   ‘’Το πρόβλημα με τους ανθρώπους…