ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το Ελληνικό πάει …Κάννες

Share:

Το Ελληνικό πηγαίνει …Κάννες στη σημαντικότερη διεθνή, ετήσια έκθεση real estate που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα, διεθνώς, νέα έργα στον τομέα των ακινήτων.

Στη MIPIM 2022 λοιπόν όπου το ‘’παρών’’ θα δώσει και το Enterprise Greece με πλήθος Ελληνων εκθετών, θα ταξιδέψει το project του Ελληνικού, που μέσω του νέου πάρκου θέτει υποψηφιότητα για βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο αστικό έργο» (Best Urban Project) στα εφετινά MIPIM Awards.

Mία κοινοπραξία θαυμάτων στο Ελληνικό

Η Lamda είναι μεταξύ των φιναλιστ της φετινής χρονιάς, με βάση την επιλογή που έχει κάνει η 13μελής κριτική επιτροπή για 46 έργα από 21 χώρες που θέτουν φέτος υποψηφιότητα για τον τελικό.

Σε τι φάση βρίσκεται το mega project του Ελληνικού; Η Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, LAMDA Development, αναλύει

  • Η Ελλάδα με τη Lamda Development θέλει το βραβείο για το «Καλύτερο αστικό έργου» με το ‘’The Ellinikon Exprerience Park’’ και το αρχιτεκτονικό γραφείο Doxiadis+.

Ως προς τις λοιπές υποψηφιότητες ενδεικτικά, η Γαλλία έχει επτά έργα, η Ιταλία έξι, το Ηνωμένο Βασίλειο  πέντε, το Βέλγιο και η Δανία με 3 έργα έκαστη, δύο ακόμη έργα για τις ΗΠΑ, Κίνα, Ισπανία κ.ο.κ..

Η έκθεση MIPIM 2022 πραγματοποιείται στα μέσα Μαρτίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 17 Mαρτίου 2022.  Το Experience Park είναι χτισμένο στο ιστορικό αεροδρόμιο της Αθήνας γύρω από τα τρία Αεροπορικά Υπόστεγα που ανακηρύχθηκαν Σύγχρονα Μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού, με έκταση πάνω από 70 στρέμματα και με περισσότερα από 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες.

Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

The post Το Ελληνικό πάει …Κάννες appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το γκολφ φέρνει στις 20 Φεβρουρίου τουρίστες στη Μεσσηνία

Next Article

Κωστής Χατζηδάκης: Καταρρέουν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλούνται!

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Το επαναλαμβάνω: Αυτό που υιοθετήθηκε με το νόμο για την…