ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ελπίδα Βόγλη: Χρειαζόμαστε να αντιληφθούμε το παρόν μας και να δούμε τι έχουμε κερδίσει σ’ αυτά τα εκατό χρόνια

Share:
Ελπίδα Βόγλη: Χρειαζόμαστε να αντιληφθούμε το παρόν μας και να δούμε τι έχουμε κερδίσει  σ’ αυτά τα εκατό χρόνια
Η κα Ελπίδα Βόγλη

«Η αξία της τοπικής εορτής. Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε ή θα ήταν σκόπιμο να περιγράψουμε και να παρουσιάσουμε την ιστορία, να μεταφέρουμε ίσως νοερά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, στο παρόν με προοπτική το μέλλον» είναι, σύμφωνα με την κα Ελπίδα Βόγλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, αυτά που θα πρέπει να εξετάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο. Κάτι που είχε τη δυνατότητα να το τονίσει στο επιμορφωτικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με τίτλο: «Εθνική Επέτειος και συλλογική μνήμη: Διάλογοι για την τοπική ιστορία». Ένα εργαστήριο που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την πολυπολιτισμικότητα που μας προσφέρει απλόχερα η ιστορία προκειμένου να αξιοποιήσουμε τη διασυνοριακότητα και τη θέση της Κομοτηνής.» σημείωσε η κα Βόγλη. Επίσης, τόνισε πως πάντοτε γιορτάζουμε τις γιορτές μας , πάντοτε τιμούμε και πανηγυρίζουμε τις τοπικές εορτές, τις εθνικές εορτές μας, αλλά η ιστορική μνήμη δεν είναι μόνο αυτό. «Η ιστορική μνήμη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας που έχει τη δική του ιστορία. Η επιστήμη είναι ένας συνεχόμενος δρόμος προσπάθειας βελτίωσης του εαυτού μας.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως λέει η κα Βόγλη θα ήταν προτιμότερο να δούμε όλοι τι χρειαζόμαστε από αυτά που συνέβησαν 100 χρόνια πριν. «Χρειαζόμαστε να αντιληφθούμε το παρόν μας και να δούμε τι έχουμε κερδίσει σ’ αυτά τα εκατό χρόνια.» σημείωσε για να προσθέσει «Έχουμε κερδίσει πολλά. Η ανεξαρτησία συμπορεύεται με τον φιλελευθερισμό, με την ανάπτυξη , με την ευρωπαϊκή ταυτότητα της κοινωνίας, με πάρα πολλά στοιχεία λόγω της θέσης της Ελλάδος και φυσικά της Ελληνικής Θράκης στον Ευρωπαϊκό κόσμο.»

Όσον αφορά τέλος στη συμμετοχή της στην Επιτροπή του 2021, επιτροπή που συγκροτήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα επισημαίνοντας πως από την πλευρά της θα καταβληθούν φιλότιμες προσπάθειες να γίνουν ωραίες εκδηλώσεις. Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΔΠΘ και θα έχει ως θέμα του το 1821. «Να είμαστε καλά και θα κάνουμε πολλά πράγματα.» κατέληξε η κα Βόγλη.
Φώτο: Η κα Ελπίδα Βόγλη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κομοτηνή: Μνημεία και Μουσεία της γειτονιάς βρίσκουν θέση στο σχολικό πρόγραμμα

Next Article

To μακρύτερο γλυκό στον κόσμο παρασκευάστηκε στην Ινδία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Το κέικ από βανίλια ήταν μήκους 6,5 χιλιομέτρων Διαβάστε όλο…