ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ένας στους δύο ανθρώπους παγκοσμίως διαθέτει πλέον smartphone

Share:

O μισός πληθυσμός της γης να διαθέτει πλέον ένα smartphone, καθώς περίπου 4 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα ένα “έξυπνο” κινητό ενώ, σύμφωνα με προβλέψεις, 5 δισ. άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν smartphone παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Η παγκόσμια βάση χρηστών smartphone έχει αυξηθεί δραματικά από μόλις 30.000 άτομα το 1994 σε 1 δισ. το 2012 και 3,95 δισεκατομμύρια τον Ιούνιο του 2021. “Με περίπου 7,90 δισεκατομμύρια άτομα συνολικά στον πλανήτη τον Ιούνιο του 2021, σημαίνει ότι το 50% ολόκληρου του κόσμου διαθέτει πλέον smartphone”, αναφέρει νέα έρευνα της Strategy Analytics.

Όπως θυμίζει η σχετική έκθεση της εταιρείας, το πρώτο σύγχρονο smartphone στον κόσμο, το IBM Simon, κυκλοφόρησε στο εμπόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994. Ακολούθησαν και άλλα διάσημα μοντέλα, όπως το Nokia 9110 Communicator το 1998 και το Ericsson R380 για την Ευρώπη το 2000.

4 δισ. άνθρωποι – από τους περίπου 7,9 δισ. κατοίκους του πλανήτη – χρησιμοποιούν σήμερα ένα smartphone

Το iPhone της Apple διέδωσε σε μαζικό επίπεδο το smartphone το 2007, ενώ το Google Android “εκδημοκράτισε” τα “έξυπνα κινητά” με μια προσιτή πλατφόρμα λογισμικού από το 2008.

1,4 δισ. το 2021

Φέτος αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά 1,4 δισ. smartphones, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 12% έναντι του 2020. Κατά το περασμένο έτος, οι πωλήσεις διεθνώς υποχώρησαν κατά 7%, υποκύπτοντας στις εκρηκτικές συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία.

Η ευρύτερη περιοχή της Κίνας θα παραμείνει και το 2021 η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για τη βιομηχανία των smartphones, με τις πωλήσεις στην περιοχή να προσεγγίζουν φέτος τα 400 εκατ. συσκευές. Στη δεύτερη θέση θα βρεθεί η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού με πωλήσεις 380 εκατ. συσκευών, με την ΕΜΕΑ να ακολουθεί με 355 εκατ. πωλήσεις και τη Βόρεια Αμερική να έπεται με 181 εκατ. smartphones.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys, μέχρι σήμερα, η ανθεκτικότητα της αγοράς είναι εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί το smartphone αναδεικνύεται σε μια ζωτικής σημασίας συσκευή για τη διατήρηση των ανθρώπων συνδεδεμένων τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού.

The post Ένας στους δύο ανθρώπους παγκοσμίως διαθέτει πλέον smartphone appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Next Article

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
"Κατεβάζει ταχύτητα" η μεταποιητική δραστηριότητα σε Κίνα και Ιαπωνία. Προβληματίζουν…