ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Tι εννοεί o Οίκος MOODY’s όταν μιλά για διαχειρίσιμο κόστος των πυρκαγιών…

Share:
Ο οίκος MOODY’s αξιολογεί το κόστος των πυρκαγιών ως διαχειρίσιμο, αλλά…
Η Moody’s είναι και ο πρώτος ξένος οίκος που επιχειρεί μία πρώτη αποτίμηση της οικονομικής παραμέτρου, της καλοκαιρινής ελληνικής τραγωδίας.
   Βαθμολογώντας, με Βa3, την ελληνική οικονομία ο αμερικανικός οίκος προεξοφλεί, πως η Ε.Ε. θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος του άμεσου βάρους, λόγω των καταστροφών, πλην όμως αναδεικνύει την αυξημένη έκθεση της χώρας σε περιβαλλοντικούς κινδύνους, ιδίους εκείνους που προέρχονται λόγω της κλιματικής αλλαγής.
    Ο οίκος αναφέρεται στην κατ’ αρχήν βοήθεια-ύψους 500 εκατ € (0,3% του ονομαστικού ΑΕΠ) που θα παράσχει η κυβέρνηση ενώ υπολογίζει σε σημαντικές τις δαπάνες που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα της πυρόσβεσης.
  •  Από την ανάλυση του Moody’s προέκυψε και ένα-επιπλέον- ενδιαφέρον στοιχείο, που αφορά στο κόστος των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 (των χειρότερων στην σύγχρονη ιστορία της χώρας) καθώς το υπολογίζει στα, σχεδόν, 3 δισ.€ (1,3% του ΑΕΠ).

The post Tι εννοεί o Οίκος MOODY’s όταν μιλά για διαχειρίσιμο κόστος των πυρκαγιών… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: 25 απαντήσεις για τα εταιρικά ομόλογα

Next Article

Βραζιλία: Με νόμο ο πρόεδρος μπορεί να σπάει πατέντες εμβολίων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Βραζιλία: Με νόμο ο πρόεδρος μπορεί να σπάει πατέντες εμβολίων…