ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης – Τα απαραίτητα έγγραφα για τους ταξιδιώτες

Share:

Οι διακοπές και αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικές. Οι ταξιδιώτες φαίνεται πως είναι καλύτερα προετοιμασμένοι σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα που πολλοί έχαναν το πλοίο, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο και δεν έλειψαν και σήμερα οι ουρές δεκάδων μέτρων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι έλεγχοι ήταν εντατικοί. Ουρές σχηματίστηκαν και στο Μετρό του Συντάγματος καθώς πολλοί ενόψει των διακοπών τους σπεύδουν για να κάνουν rapid test.

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

«Ισχυρότατη σύσταση» για διενέργεια self test για τις χερσαίες μετακινήσεις, όπως και για την επιστροφή από τα νησιά, απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μάσκα δεν καταργήθηκε και τονίζουν πως είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους με συγχρωτισμό (συναυλίες, γήπεδα, θέατρα, πολυσύχναστοι δρόμοι).

Όλοι οι χώροι εστίασης, μπαρ, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης και χώροι δεξιώσεων, λειτουργούν πλέον αποκλειστικά με καθήμενους. Τα πρόστιμα θα είναι βαριά για τους παραβάτες, ενώ οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Θεσμοθέτηση νέου ενιαίου συστήματος επιβολής κυρώσεων στο πλαίσιο της εποπτείας της αγοράς στο πεδίο της ασφάλειας και συμμόρφωσης βιομηχανικών προϊόντων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας

Next Article

Έρευνα: Πιο εύκολη η δεύτερη λοίμωξη από παραλλαγή Δέλτα – Μόνο 10% προστασία από 1 δόση εμβολίων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η ίδια μελέτη τονίζει επίσης ότι η προστασία έναντι της…