ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Eπιχείρηση κατά του παράνομου υπαίθριου εμπορίου σε Πειραιά και Αθήνα – Πρόστιμα και 40.000 κατασχέσεις

Share:

Μεγάλη επιχείρηση των ελεγκτικών μηχανισμών πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή και drone, για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, στο Κυριακάτικο Παζάρι στον Πειραιά και σε παράνομα παζάρια στην Αγίας ‘Αννης στην Αθήνα και στο Αιγάλεω.

Οι ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) πραγματοποίησαν τους ελέγχους σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, και τις υπηρεσίες των Δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Αιγάλεω (Δημοτική Αστυνομία και Καθαριότητα) ενώ συμμετείχαν και δύο ντρόουν της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών.

Στο παράνομο παζάρι επί της οδού Αγίας ‘Αννης στην Αθήνα και στο Αιγάλεω εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 39.428 τεμάχια (ενδύματα, υποδήματα, τηλεοράσεις, ψυγεία, ραπτομηχανές, χαλιά, και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές) ως προϊόντα παράνομου εμπορίου.

Στην επιχείρηση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο στο Κυριακάτικο Παζάρι Πειραιά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.029 τεμάχια (no name) λόγω εγκατάλειψης και 130 τεμάχια απομιμητικά είδη (φόρμες και εσώρουχα).

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ σε δύο υποθέσεις στον Πειραιά για τα απομιμητικά είδη θε , ενώ σε μεσεγγύηση τέθηκαν τα εμπορεύματα για μία υπόθεση που αφορούσε σε τσάντες σήματος Valentino.

Υπενθυμίζεται ότι αν κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης λείπουν η κατοχή της άδειας ή νόμιμα παραστατικά και γίνει επίκληση ύπαρξης αυτών αλλά δεν μπορεί να γίνει πιστοποίηση, κατά το χρόνο ελέγχου, παρέχεται στον ενδιαφερόμενο τριήμερη προθεσμία προσκόμισης των εγγράφων στην αρμόδια αρχή και καταστρέφονται τα εμπορεύματα μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ποια είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να μείνει κανείς;

Next Article

«Euroferry»: Νεκρός ‘Ελληνας- Ζωντανός 56 ώρες μετά, 22χρονος Λευκορώσος – «Κρίσιμη παράβαση πυρασφάλειας»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο δεύτερο γκαράζ  μέσα στην καμπίνα φορτηγού, οι άντρες της…