ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Επιδότηση 39 ευρώ ανά λογαριασμό ρεύματος για ένα δίμηνο – Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο K. Σκρέκας

Share:

Νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των καταναλωτών ενέργειας έναντι του κύματος ανατιμήσεων ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων προστασίας των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ανακοίνωσε την αύξηση πάνω από 100% της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όπως είπε η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό.

Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.

Η αύξηση της επιδότησης έρχεται ενόψει του δεύτερου μεγάλου κύματος ανατιμήσεων που θα χτυπήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα αφορά τις καταναλώσεις του Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο, έκλεισε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας στα 198,32 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Είναι υψηλότερη σχεδόν 50%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό Οκτώβριο η ανατίμηση είναι 320% (47,22 ευρώ ανά Μεγαβατώρα).Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποκαλυπτήρια του σχεδίου Eurobank 2030

Next Article

Τι ζυγίζουν αγοραστές-πωλητές στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Δεδομένου ότι η ΔΕΗ από μόνη της δεν αρκεί για…