ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Επιστροφή στα υψηλά του έτους για το αργό πετρέλαιο

Share:

Οριακά κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται σήμερα στο Λονδίνο το πετρέλαια brent, ενώ η τιμή για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο είναι λίγο κάτω από τα 75 δολάρια, στα 74,71 δολάρια.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα τιμών μετά τον Ιούλιο και σημεία στα οποία οι πωλητές ανέκοψαν την άνοδο τόσο φέτος, όσο και παλαιότερα το 2018.

Προφανώς οι τιμές δεν είναι στα ιστορικά υψηλά για τον μαύρο χρυσό και κανείς δεν ξεχνά επίπεδα τιμών στα 115 και 120 δολάρια που επίσης κανείς δεν θα ήθελε να ξαναδεί.

Ωστόσο οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει πολύ μεγάλο ράλι σε ένα χρόνο καθώς η μείωση της παραγωγής στην αρχή και η υποχώρηση των προμηθειών, με την αύξηση της ζήτησης να ακολουθεί προκάλεσαν έντονες απότομες διακυμάνσεις και υπερβολές και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι παραγωγοί χρειάζεται να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα σταθερής ζήτησης και οι αγοραστές χρειάζονται σταθερές τιμές μακριά από υπερβολές.

Μετά από πέντε ημέρες ανόδου το αργό πλησιάζει τα υψηλά της τριετίας, που είναι ακριβά επίπεδα τιμών τα οποία δεν ευνοούν την ανάπτυξη των οικονομιών.

«Η στενότητα της προσφοράς συνεχίζει να φέρει επιπτώσεις στα αποθέματα σε όλες τις περιοχές. Η αύξηση των τιμών του αερίου, συμβάλει επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, καθώς το υγρό γίνεται σχετικά φθηνότερο για την παραγωγή ενέργειας», αναφέρει σημείωμα της ANZ Research.

Νίκος Κωτσικόπουλος

The post Επιστροφή στα υψηλά του έτους για το αργό πετρέλαιο appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Next Article

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Attica Bank

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκεται από σήμερα 27/9 η μετοχή της…